Biblioteca Judeţeană din Râmnicu Vâlcea duce rafturi cu cărţi de împrumut în magazine alimentare

Bibliotecarii din judeţ demarează un proiect prin care îşi propun să încurajeze şi să promoveze lectura în rândul vâlcenilor, care, începând de luna viitoare, vor avea posibilitatea să împrumute cărţi, pe care să le citească acasă, în timp ce îşi fac cumpărăturile în magazine alimentare din 14 localităţi, scrie Agerpres.

Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene au precizat că proiectul, intitulat „Raftul de la casă”, se va desfăşura în parteneriat cu o firmă vâlceană, care le va pune la dispoziţie spaţiul necesar pentru amplasarea rafturilor cu cărţi ce provin atât de la bibliotecile publice, cât şi din donaţii.

„Scopul acestui proiect rezidă în încurajarea şi promovarea lecturii prin intermediul acestui raft de carte, amplasat într-un spaţiu neconvenţional, de unde membrii comunităţii vor putea împrumuta gratuit volumele expuse. În egală măsură, proiectul îşi propune să dezvolte spiritul civic şi să cultive generozitatea localnicilor, invitându-i să doneze cărţi din bibliotecile personale şi oferind în felul acesta şi altora şansa de a se bucura de ele”, a transmis directorul Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul”, Remus Grigorescu.

Citeșște și Râmnicu Vâlcea: Numeroși artişti români şi internaţionali vor participa la festivalul ‘We love music’

Proiectul „Raftul de la casă” va fi lansat vineri şi pentru început se va desfăşura în magazinele Annabella din Băbeni, Bălceşti, Berbeşti, Budeşti, Buneşti, Călimăneşti, Drăgoeşti, Horezu, Ioneşti, Lungeşti, Mihăeşti, Păuşeşti – Măglaşi, Stoeneşti şi Vlădeşti.

Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” nu este la primul astfel de demers de încurajare a lecturii în spaţii neconvenţionale, în 2018 lansând în municipiul reşedinţă proiectul „Râmnicul citeşte!”, proiect prin care a amplasat două minibiblioteci stradale, una în centrul oraşului şi o alta în cartierul Ostroveni, care se bucură de aprecierea celor pasionaţi de lectură.