Biblioteca Metropolitană Bucureşti sărbătoreşte, pe 20 septembrie, „Ziua Bucureştilor”

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) sărbătoreşte, pe 20 septembrie, „Ziua Bucureştilor”, la sediul central „Mihail Sadoveanu” din strada Tache Ionescu, informează instituţia.

Evenimentul, organizat prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, îşi propune „să inducă sentimentul de apartenenţă locală, de creştere a respectului faţă de lucrurile lăsate de înaintaşi, de conştientizare a valorii patrimoniului cultural bucureştean, dar şi de rememorare a trecutului”.

Programul evenimentului începe la ora 9,00, în Sala Auditorium, cu proiecţia filmului „Povestiri despre Arcul de Triumf”. După vizionare, cei prezenţi vor participa la un tur ghidat ce include vizitarea Casei Artelor „Dinu Lipatti” şi a Arcului de Triumf.

În curtea Sediului Central se va desfăşura un atelier de lectură din volumele vechi ale Bucureştiului interbelic, aflate în patrimoniul BMB.

Citește și Documente vechi de secole din colecţia Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia, digitizate

Participanţii vor putea viziona, pe panouri mobile, expoziţia de cărţi poştale din perioada 1900 – 1985, intitulată „Bucureşti retrospectiv”, în curtea sediului central.

La ora 17,00 va avea loc la vernisajul expoziţiei „Şevalet de Bucureşti” a pictorului Mugur Popa, expoziţie curatoriată de pictorul Carmen Olteanu şi de criticul de artă Marius Tiţa.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, care facilitează accesul la informare şi lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziţia publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureştiului, BMB contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii