Bibliotecă online pentru elevi şi cărţi tipărite pentru profesori, în Constanța

Aproape 13.000 de elevi au acces la o bibliotecă online cu peste 10.000 de cărţi digitale, iar circa 1.700 de dascăli vor primi gratuit pachete cu cărţi pentru pregătirea profesională, a informat Primăria Constanţa miercuri, de Ziua Naţională a Lecturii.

Proiectul este derulat de administraţia locală, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

„De Ziua Naţională a Lecturii, sărbătorită în data 15 februarie, Primăria Municipiului Constanţa dă startul unui proiect care promovează cultura şi încurajează cititul în toate formele sale. Aşa cum a demonstrat de-a lungul timpului, educaţia copiilor şi a tinerilor din municipiul Constanţa sunt axe prioritare ale Primăriei, iar cu ocazia Zilei Naţionale a Lecturii dorim să venim în întâmpinarea lor, dar şi a cadrelor didactice care îi susţin, oferindu-le acces gratuit la cărţi atât în format digital cât şi în format tipărit.

În cadrul proiectului, 12.951 de elevi, 577 de cadre didactice şi 26 biblioteci din învăţământul primar au acces gratuit la o bibliotecă online cu peste 10.000 de cărţi digitale, iar 1.758 de cadre didactice din învăţământul gimnazial şi liceal vor primi gratuit pachete de cărţi necesare în procesul de perfecţionare profesională şi personală. Proiectul este realizat cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa”, se arată într-un comunicat de presă transmis de municipalitate.

Citește și Chișinău: Cu suportul Japoniei, la USM va fi creată o bibliotecă digitală

Conform sursei menţionate, cele peste 10.000 de cărţi în format digital – sub formă de audiobookuri, ebook-uri şi videobook-uri – sunt disponibile pe o platformă educaţională online.

„Ele acoperă toate domeniile de interes pentru elevi şi profesori – lecturi şi auxiliare şcolare, manuale şcolare avizate de Ministerul Educaţiei, ficţiune pentru copii, cărţi ilustrate de poveşti, poezii, proverbe şi ghicitori, literatură clasică şi contemporană, autori români şi străini, cele mai noi bestselleruri internaţionale, cărţi premiate Nobel, Man Booker, Goncourt, thrillere, cărţi de dezvoltare personală, atlase, enciclopedii Naţional Geographic, videobook-uri Disney şi multe altele. Platforma pune de asemenea la dispoziţie 14 cursuri de perfecţionare online pentru cadre didactice şi jurnale de lectură pentru elevi”, se mai spune în comunicat.

Cărţile tipărite oferite gratuit cadrelor didactice acoperă o mare arie de interes tematic: de la lucrări de cultură generală, dezvoltare profesională, carte pedagogică, până la enciclopedii, atlase, dicţionare sau beletristică clasică şi contemporană. 

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook