Biserica monument istoric din Vidra – Arad – mistuită de flăcări, în urma arderii vegetaţiei uscate

Biserica monument istoric din localitatea Vidra, judeţul Arad, a fost curpinsă de flăcări, după ce s-a făcut o igienizare prin ardere a vegetaţiei uscate din apropierea acesteia. Lăcaşul de cult, construit în anul 1724, a ars în totalitate.

”Pompierii militari ai Detaşamentului Sebiş- Garda 2 Gurahonţ au intervenit în această după amiază, cu două autospeciale cu apă şi spumă şi 8 Subofiţeri, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, propagat la un stejar secular, în apropierea unei biserici monument istoric, din localitatea Vidra, Comuna Vârfurile”, transmite ISU Arad.

La sosirea echipajelor, incendiul, anunţat cu întârzie de către localnici, se manifesta violent, acesta ajungând deja la biserica din lemn, construită în anul 1724. Biserica a ars în totalitate, acoperişul acesteia fiind învelit cu şindrilă bituminoasă.

Citește și Biserica din Strei, descrisă de Baronul Joseph von Hohenhausen și Aron Densușianu

”De asemena exista pericolul propagării incendiului la şcoala situată în curtea bisericii. Pompieri au reuşit localizarea şi limitarea flăcărilor, astfel salvând şcoala”, mai transmite ISU Arad.

Cauza probabilă a incendiului este „foc deschis în spaţii deschise”. În urma incendiului nu s-au înregistrat victime.

Poliţia va deschide o anchetă pentru a stabili cu exactitate cine a pus focul şi se face vinovat de producerea pagubelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *