Bistrița-Năsăud: Arhivele Naționale au rămas fără pagina de facebook, închisă de Meta

Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Arhivele Nationale Bistrita-Năsăud s-a trezit miercuri dimineața fără pagina de facebook, închisă de Meta după o postare cu imaginea certificatului de naștere a marelui sculptor Constantin Brâncuș, informează Bistrița Expres.

Anunțul închiderii paginii de facebook a fost făcut de directoarea Arhivelor Județene, Cornelia Vlașin, pe contul personal. Aceasta precizează că nu a primit niciun alt răspuns de la Facebook și că pur și simplu a constatat că pagina a fost ștearsă cu totul, în mod neașteptat.

Contactată de sursa citată, Cornelia Vlașin a precizat că s-au primit notificări o dată sau de două ori pentru conținutul paginii, la postarea unor documente din arhive, însă administratorii paginii au crezut ca au fost ținta unor mesaje ”spam” care circulă frecvent pe rețelele social.

Citește și Arhivele Naționale din Moldova publică listele cu numele persoanelor deportate în Siberia (6-9 iulie 1949)

”Chiar nu înțelegem cum a fost posibilă ștergerea unei pagini care are în spate foarte multa muncă si documentare, fără explicații. E frustrant, nu a fost prima dată când am postat certificatul de naștere a lui Constantin Brâncuși sau a altor personalități. Dacă nu vom avea încotro și nu primim răspuns pozitiv, o vom lua de la capăt, însă pierdem multă muncă”a spus directoarea Arhivelor, care așteaptă răspunsul la contestația trimisă

Pagina de facebook a Arhivelor Bistrița-Năsăud era principalul vehicul de diseminare a informațiilor către public, era actualizată zilnic sau de câteva ori pe zi cu documente inedite și fotografii de colecție, cu punerea în context a multor evenimente istorice, cu transmiterea acțiunilor cu public organizate aici.