Boris Johnson devine prezentator, realizator de programe şi analist la postul GB News

Fostul prim-ministru britanic Boris Johnson se va alătura postului de televiziune GB News, adăugându-şi un nou rol în mass-media, după cel de editorialist la Daily Mail.

GB News a precizat că Johnson va fi prezentator, realizator de emisiuni şi analist începând de la începutul anului 2024 şi va juca un rol cheie în acoperirea următoarelor alegeri din Marea Britanie, care vor avea loc anul viitor, precum şi a alegerilor din Statele Unite.

“El va crea şi va prezenta o nouă serie care va pune în evidenţă puterea Marii Britanii în întreaga lume, precum şi va prezenta ocazional emisiuni speciale în faţa publicului din Marea Britanie”, se arată într-un comunicat al GB News.

Postul de televiziune s-a lansat în 2021 cu un mix de ştiri, opinii şi analize care se aseamănă mai mult cu reţelele americane precum Fox News decât cu alte televiziuni britanice. Autoritatea britanică de supraveghere a audiovizualului a decis că postul a încălcat regulile de imparţialitate în mai multe rânduri.

Johnson, care a fost principalul lider politic din spatele curentului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, a devenit prim-ministru în 2019 şi a obţinut o largă majoritate la alegerile care au avut loc mai târziu în acel an. Dar a demisionat în 2022 după o serie de scandaluri care l-au costat sprijinul multor parlamentari din Partidul Conservator.

Boris Johnson, care a lucrat ca jurnalist înainte de a intra în politică, a început să scrie editoriale pentru Daily Mail în iunie.

Citește și Boris Johnson îşi scrie memoriile despre anii petrecuţi la numărul 10 pe Downing Street