Boris Johnson îşi scrie memoriile despre anii petrecuţi la numărul 10 pe Downing Street

Fostul premier britanic Boris Johnson îşi scrie memoriile, pentru a-şi prezenta anii tumultuoşi la conducerea Guvernului britanic, anunţă Editura HarperCollins, relatează AFP.

”Abia aştept să lucrez împreună cu Boris Johnson care scrie despre perioada pe care a petrecut-o în funcţie în timpul unora dintre cele mai importante evenimente pe care le-a văzut regatul Unit în trecutul recent”, a anunţat luni Arabella Pike.

Directoarea William Collins (HarperCollins) promite nişte memorii ”cum nu s-a mai văzut”.

Nicio dată a publicării cărţii nu a fost anunţată, în contextul în care fostul premier, în vârstă de 58 de ani, este adesea luat peste picior cu privire la biografia sa a lui Shakespeare, aşteptată de mulţi ani.

Ajuns la putere în iulie 2019, Boris Johnson a realizat Brexitul, a obţinut o majoritate fără precedent în Camera Comunelor din anii ’80, a condus ţara în timpul pandemiei covid-19, virus care aproape că l-a costat viaţa, înaintea unei serii de scandaluri care l-au obligat până la urmă să demisioneze.

redevenit un simplu deputat, BoJo este vizat într-o anchetă parlamentară cu privire la scandalul petrecerilor cu alcool la Downing Street care au încălcat reglementările anticovid, care-i ameninţă ambiţia de a reveni pe scena politică.

Citește și Două monede antice, recuperate recent din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, expuse la MNIR