Brian Laudrup, concediat de televiziunea daneză TV2

Brian Laudrup, fost internaţional la fotbal, în vârstă de 53 de ani, a fost concediat de televiziunea daneză TV2, din cauza faptului că a turnat un clip comercial pentru Dubai, fără să ceară permisiunea postului.

Fostul internațional danez a fost concediat de TV2  săptămâna aceasta după ce fostul internaţional danez a participat, fără să anunţe conducerea postului TV,  la turnarea unui clip comercial pentru ”Visit Dubai”, oficiul de turism al emiratului.

Decizia a fost luată şi în contextul actual, cu problemele legate de respectarea drepturilor omului şi a regulilor de prezervare a mediului, ambele subiecte firebinţi în Qatar, subiete care se află, totodată, în centrul atenţiei opiniei publice daneze.

Brian Laudrup, campion european cu naţionala Danemarcei în anul 1992, era consultant vedetă pentru TV2, postul de televiziune danez care deţine drepturile de difuzare ale meciurilor echipei naţionale a Danemarcei.

Brian Laudrup a fost una dintre vedetele fotbalului european în anii ’80-’90, reprezentând Danemarca la un Mondial (’98) și două Europene (’88, ’96). În tricoul naționalei a strâns 21 de goluri în 82 de partide, iar în CV și-a trecut echipe precum Bayern Munchen, Fiorentina, Milan, Chelsea sau Ajax.

Citește și România în imagini spectaculoase, în noul sezon „Europa văzută de sus” la National Geographic