Bruce Willis a fost diagnosticat cu demență frontotemporală

Actorul, în vârstă de 67 de ani, a fost diagnosticat în martie 2022 cu afazie, o afecțiune care afectează creierul și care provoacă dificultăți de limbaj și vorbire, ceea ce l-a determinat să se retragă din actorie. Acum, boala s-a agravat, potrivit SkyNews.

Declarația privind evoluția afecțiunii sale a fost semnată de actuala sa soție, Emma Heming Willis, și de fosta sa soție, Demi Moore, precum și de copiii săi Rumer, Scout, Tallulah, Mabel și Evelyn.

„De când am anunțat diagnosticul de afazie al lui Bruce în primăvara anului 2022, starea lui Bruce a progresat și acum avem un diagnostic mai specific: demență frontotemporală (cunoscută sub numele de FTD)”, a anunțat familia.

„Din nefericire, provocările legate de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce. Deși acest lucru este dureros, este o ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar.”, spun apropiații actorului.

NHS a declarat că FTD cauzează probleme de comportament și de limbaj și afectează partea frontală și laterală a creierului.

Citește și Justin Bieber şi-a vândut drepturile asupra catalogului său muzical pentru 200 de milioane de dolari

Familia a declarat că Willis a primit „o revărsare de dragoste și compasiune” în ultimele zece luni.

„Generozitatea voastră a fost copleșitoare și suntem extrem de recunoscători pentru asta”, au spus ei.

Ce este dementa frontotemporala?

Demența frontotemporală (FTD) reprezintă un grup de tulburări care duce la deteriorarea lobilor frontali și temporali ai creierului. În funcție de regiunile cerebrale afectate, boala determină schimbări în comportamentul social, personalitate și/sau pierderea abilităților lingvistice.

Unele persoane (între 10% si 20%) cu FTD dezvoltă, de asemenea, tulburări neuromusculare și de mișcare, cum ar fi parkinsonismul sau boala neuronilor motori (cunoscută și sub numele de scleroza laterală amiotrofică sau boala Lou Gehrig).

Declanșarea demenței frontotemporale reprezinta una dintre cauzele care duce la apariția demenței timpurii. Spre deosebiri de boala Alzheimer, în stadiile inițiale ale FTD memoria nu are de suferit.