„Bucureştiul interbelic”, expoziţie de fotografie cu prilejul Zilelor Bucureştiului

Expoziţia de fotografie „Bucureştiul interbelic”, organizată cu prilejul Zilelor Bucureştiului 2022, va putea fi vizitată pe 17 şi 18 septembrie, la Centrul de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului”.

Expoziţia cuprinde imagini care surprind Bucureştiul copilăriei bunicilor noştri. O capitală europeană dedicată cetăţenilor ei, cu locuri de promenadă, cu pieţe largi menite să pună în valoare arhitectura clădirilor emblematice dar şi să adune mulţimile.

Evenimentul, amenajat în holul cu mozaic veneţian de la etajul Palatului Brâncovenesc, îi va purta pe cei interesaţi prin atmosfera Bucureştiului de odinioară, oferind o experienţă senzorială neaşteptată.

Imaginile imortalizează forfota unui oraş al contrastelor, viu, dinamic, împărţit deopotrivă de jupâni cu pălărie şi dame cochete, dar şi de negustori, ţărani şi sacagii, se arată în comunicat.

Vor fi asigurate ghidaje tematice, cu rolul de a pune în evidenţă contribuţia lui Constantin Brâncoveanu la istoria şi cultura Bucureştilor.

Participarea la vizite este gratuită, fiind organizate trei ghidaje începând cu orele 11,00, 14,00 şi 17,00.

Citește și Perioada interbelică nu a însemnat doar viața boemă din „Micul Paris”, ci şi sărăcie lucie