Buzău: Festivalul „Săptămâna Teatrului Tânăr”, ediţia a IX-a, între 15 şi 22 octombrie

Cea de-a IX-a ediţie a festivalului „Săptămâna Teatrului Tânăr” are loc la Teatrul „George Ciprian” din Buzău, între 15 şi 22 octombrie. Publicul va putea urmări producţii de la Bucureşti, Cluj-Napoca, Brăila, Râmnicu Vâlcea, Oradea, Ploieşti.

Programul include o selecţie variată de spectacole, titluri clasice şi contemporane, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.

„Săptămâna Teatrului Tânăr” se va deschide sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 19.00, cu spectacolul „Chapter Two” de Neil Simon, regia Vlad Trifaş, o producţie a Asociaţiei Sirius Art. Din distribuţie fac parte: Şerban Gomoi, Ela Prodan, Dana Marineci, Cosmin Teodor Pană.

O componentă importantă a festivalului este programul de voluntariat pe care îl dezvoltă. Zeci de liceeni au prilejul de a se înscrie şi de a se implica în organizarea şi desfăşurarea evenimentului. De-a lungul timpului, adolescenţii au revenit anual pentru a face parte din echipa de voluntari a festivalului, îndrăgostindu-se şi mai tare de această artă şi, devenind, mai târziu, viitori actori. 

Ediţia se va încheia cu un concert susţinut de Alex Ştefănescu.

Biletele, între 20 şi 50 de lei, pot fi achiziţionate online, pe site-ul teatrului, sau la casa de bilete a Teatrului „George Ciprian”.

Citește și „Falcon Lake” a câştigat Premiul pentru cel mai bun lungmetraj, la Bucharest International Film Festival