VIDEO: Canalele TV de stat din Rusia au fost piratate de Anonymous 

Hackerii din grupul Anonymous a declarat sâmbătă „război cibernetic” Rusiei şi preşedintelui Vladimir Putin după invazia rusă în Ucraina. Canalele TV de stat din Rusia au fost sparte de gruparea de hakeri pentru a transmite adevărul despre ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Aceștia au cerut anterior Moscovei să-şi retragă trupele din această ţară, în caz contrar vor fi executate atacuri cibernetice asupra principalelor website-uri ale guvernului rus, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

„Grupul Anonymous este în stare de război cibernetic împotriva guvernului rus”, au anunţat hackerii pe contul lor de Twitter, iniţiativă salutată imediat de ministrul ucrainean titular al portofoliul digitalizării, Mihailo Fedorov, care a descris acţiunea hackerilor drept o „operaţiune specială” împotriva Rusiei.

În mesajul său, hackerii Anonymous au ţinut să-i amintească preşedintelui Putin că au reuşit să sustragă mai demult date ale Ministerului Apărării rus, care acum pot fi accesate liber pe internet. Hackerii l-au mai ameninţat pe liderul de la Kremlin cu dezvăluirea unor informaţii „demolatoare” pe care el a reuşit să le ascundă până în prezent.

Citește și Biografia lui Vladimir Putin. Bunicul său a fost bucătarul lui Lenin și Stalin, tatăl spion NKVD

Rusia şi mass-media ruse de stat s-au confruntat de altfel cu mai multe atacuri cibernetice după ce joi armata rusă a declanşat ofensiva împotriva Ucrainei, precedată de un atac cibernetic masiv împotriva acestei ţări.