Capitalele Europene ale Culturii în 2022 au predat ştafeta oraşelor Timişoara, Veszprém şi Elefsina

În cadrul unei eveniment care a avut loc la Atena, în Grecia, Capitalele Europene ale Culturii din anul 2022 au predat ştafeta, oficial oraşelor care au fost desemnate pentru acest titlu, în anul 2023, Timişoara (România), Veszprém-Balaton (Ungaria) şi Elefsina (Grecia).

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Centrului de Proiecte al Primăriie Timişoara, Esch-sur-Alzette (Luxemburg), Kaunas (Lituania) şi Novi Sad (Serbia), cele trei Capitale Culturale Europene în 2022, au predat oficial prestigiosul titlu oraşelor Timişoara (România), Veszprém-Balaton (Ungaria) şi Elefsina (Grecia) – Capitalele Europene ale Culturii în 2023.

”Ceremonia s-a desfăşurat pe 9 ianuarie, la Muzeul Acropole din Atena, sub titlul „O flacără pentru cultură şi un viitor comun” şi a fost marcată de momente artistice şi de discursurile reprezentanţilor fiecărui oraş prezent.

Citește și Timişoara a devenit Capitală Europeană a Culturii în 2023

Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte al Municipiului Timişoara şi Demeter András István, secretar de stat în Ministerul Culturii, au reprezentat Timişoara la acest eveniment simbolic”, se precizează în comunicat. Atena a fost primul oraş care a fost desemnat Capitală Culturală Europeană în anul 1985, la iniţiativa fostei ministre a culturii, Melina Mercouri, din Grecia, şi a omologului său francez, Jack Lang.

Obiectivul a fost acela de a aduce cetăţenii europeni aproape, prin cultură, istorie şi valori comune. Oraşul Timişoara a fost desemnat Capitală Europeană a Culturii în 2023, iar ceremonia de deschidere este programată să aibă loc în perioada 17-19 februarie a.c.. Atunci vor fi organizate o serie de spectaloe şi evenimente în întreg oraşul.