Caravana Filmului Românesc ajunge la Călan

Caravana Filmului Românesc, inițiativa ce își propune să aducă laolaltă amatorii de cinematografie, revine în perioada 15-17 august 2023 la Călan, pe stadionul Victoria, unde va prezenta trei filme românești remarcabile. Evenimentul este organizat cu sprijinul Asociației CineCultura și promite să ofere o experiență de neuitat spectatorilor.

În prima seară, marți, 15 august, publicul va avea ocazia să urmărească la ora 21.15 drama istorică „Maria, Regina României”, o producție din 2019. Filmul aduce în centrul atenției figura marcantă a Reginei Maria în contextul unei Românii devastate de Primul Război Mondial și prezintă eforturile acesteia de a lupta pentru o Românie Mare la Conferința de Pace de la Paris. Cu Roxana Lupu, Daniel Plier, Adrian Titieni în rolurile principale, pelicula, regizată de Alexis Cahill, promite o incursiune emoționantă în istoria țării.

A doua zi, miercuri, 16 august, de la ora 21.15, spectatorii sunt invitați la o incursiune în lumea comediei cu filmul „Nunți, botezuri, înmormântări”, o producție din 2022, în regia regretatului Alexandru Lustig. Cu Ilona Brezoianu, Gheorghe Ifrim, Șerban Pavlu, Anca Sigartău în rolurile principale, filmul surprinde peripețiile personajelor în încercarea de a câștiga un milion de euro, dar ajungând să se aleagă cu un milion de belele.

Ultima zi, joi, 17 august, de la ora 21.15, publicul va avea ocazia să urmărească comedia „De ce are vulpea coadă?” din 1989, în regia lui Cornel Diaconu. Filmul, care îi are în rolurile principale pe Rodica Mandache și Geo Costiniu, este o incursiune cuceritoare în universul copilăriei, privită prin ochii unui copil de 6 ani.

Caravana Filmului Românesc promite trei seri memorabile la Călan, oferind publicului șansa de a se bucura de producții românești de calitate într-un cadru de excepție. Intrarea este gratuită în toate cele trei seri de proiecție.

Citește și Istoria orașului Călan: de la Evul Mediu la reconversie economică