Caricaturistul Gogu Neagoe a suferit un infarct miocardic și prezintă un risc crescut pentru un al doilea

Caricaturistul Gogu Neagoe a suferit un infarct miocardic și se află în grija mamei sale, la Osica de Jos, informează Daniel Varsa într-o postare pe Facebook.

„Caricaturistul Gogu Neagoe trece printr-o perioadă grea din punct de vedere medical. Olteanul a suferit două preinfarcte în mai puțin de două luni, ultimul având loc săptămâna trecută. În prezent se află acasă, în Osica de Jos, fiind într-o stare stabilă. Partea stângă, piciorul și mâna, și-o mișcă destul de greu, ceea ce îl determină să aibă mare grijă și să fie însoțit de mama sa la orice pas. Neagoe nu a respectat indicații medicale recomandat de medici cardiologi”, scrie Daniel Varsa.

„Partea stângă, mâna și piciorul, o mișc greu. Îmi e frică să ies din casă neînsoțit. Nu știu de la ce mi se trag aceste preinfarcte. Urmez un tratament recomandat de medicii de la Spitalul Militar din București. Cu ajutorul lui Dumnezeu este loc de mai bine. Să aveți grijă de voi, sănătatea este cea mai mare avere a omului.” a precizat caricaturistul, citat de Daniel Varsa.

Gogu Neagoe s-a născut la 4 octombrie 1976 în comuna Osica De Jos-Dobrun, Județul Olt. După terminarea Liceului „Frații Buzești” din Craiova, a urmat Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti.

Citește și Muzeul Naţional de Artă Contemporană achiziționează lucrări de artă de la artiștii români 

Caricaturistul care a intrat de două ori în Cartea Recordurilor a debutat în anul 1993 la Slatina, Bucureşti, Balş, Craiova, Târgu-Jiu, Caracal, Corabia, Râmnicu-Vâlcea, Oradea, Cluj, Iaşi, Piteşti, Sibiu, Constanţa într-o expoziţie de pictură în grup, lucrările sale fiind expuse alături de cele ale lui Nicolae Truţă, Spiru Vergulescu, Ion Popescu-Negreni, Sabin Bălaşa.

În anul 2008, Gogu Neagoe a devinit membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice, UNESCO din Germania şi al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România-2006.

De-a lungul carierei sale, a adunat zeci de expoziţii de pictură şi caricatură în ţară şi în străinătate şi, cel mai important, multe dintre lucrările sale se află în muzee naţionale şi în colecţii particulare din România, SUA, Franţa, Germania, Belgia, Canada, Japonia, Anglia, Grecia, Bulgaria, Cuba, Iran, Moldova şi Mexic.