Carte de vacanță – ”Secretul lui Raul Taburin”

Editura Frontiera anunță o noutate editorială: ”Secretul lui Raul Taburin”, semnată de Jean-Jacques Sempé și tradusă în limba română de Raluca Dincă.

”Secretul lui Raul Taburin” spune povestea unui foarte priceput și îndrăgit mecanic de biciclete, care are însă un secret ascuns din copilărie: nu a învățat niciodată să meargă pe bicicletă. O poveste caldă și amuzantă, care vorbește cititorilor de toate vârstele despre eșec și succes, despre aparențe și sinceritate și despre greutatea de a face lumină în camerele cele mai ascunse ale sufletului. Cartea a fost ecranizată în 2018 de regizorul Pierre Godeau.

”Secretul lui Raul Taburin este un roman grafic care se adresează unei audiențe largi, de la adolescenți la adulți. Este scris și ilustrat de Sempé în stilul care l-a făcut celebru, adică printr-o combinație de desen, umor și multă tandrețe.” – Ileana Achim, fondator și director editorial al Editurii Frontiera.

Citește și Turneul Cartea de identitate – în Brașov, Mureș și Odorheiu Secuiesc

Sempé este unul dintre marii caricaturiști ai lumii, cu o carieră extrem de prolifică și cu o privire artistică mereu blândă asupra vieții. A scris și ilustrat peste 40 de cărți, traduse în 25 de limbi. A contribuit cu desenele sale, de-a lungul timpului, la reviste prestigioase din Franța și a ilustrat peste o sută de coperte pentru revista americană The New Yorker. Alături de René Goscinny, este creatorul seriei care îl are drept protagonist pe Micul Nicolas.

Despre Editura Frontiera

Editura Frontiera publică autori importanți pentru copii din literatura universală și oferă, în același timp, spațiu creativ pentru autorii și ilustratorii români. Mai multe detalii și noutăți editoriale găsiți pe www.editurafrontiera.ro și conturile de Facebook și Instagram ale editurii.