Casa Avramide – Tulcea – găzduieşte ateliere despre arta actorului şi tehnici de cinematografie

Casa Avramide găzduieşte, începând de vineri, ora 11.00, atelierele despre arta actorului şi tehnici de cinematografie organizate în cadrul Caravanei Metropolis – cinema în aer liber, a anunţat Primăria municipiului Tulcea.

Primele două ateliere sunt dedicate copiilor cu vârste între 9 şi 15 ani, durează două ore fiecare şi includ jocuri de dezvoltare a aptitudinilor şi imaginaţiei pornind de la metodologia Viola Spolin.

„Viola Spolin a fost un academician de teatru american, educator şi antrenor de actorie. Ea este considerată un inovator important în teatrul american din secolul al XX-lea pentru crearea de tehnici regizorale pentru a ajuta actorii să se concentreze în momentul prezent şi să găsească alegeri improvizaţionale, ca în viaţa reală”, se specifică în comunicatul autorităţii locale.

Sâmbătă, de la aceeaşi oră şi în acelaşi loc, se vor desfăşura alte două ateliere pe tema tehnicilor cinematografice, iar coordonatorul atelierelor, actorul Paul Grec, şi-a propus ca în cadrul acestora să creeze un scurt film.

„Cu un pic de răbdare şi curiozitate, vom crea împreună un scurt film, dând viaţă obiectelor şi jucăriilor. Cursul de Animaţie stop motion este o ocazie foarte bună pentru copii să îşi antreneze imaginaţia, să dobândească abilităţi noi şi, mai ales, să înveţe cum să lucreze în echipă. Printre beneficii, se numără dezvoltarea puterii de concentrare, a gândirii vizuale şi a abilităţii de a colabora cu ceilalţi”, se menţionează în sursa amintită.

Citește și Alcarràs, câștigătorul Ursului de Aur de la Berlinale, în cinematografele din România

Absolvent al UNATC Bucureşti, actorul Paul Grec are o experienţă de peste 15 ani în programe de dezvoltare personală şi de educaţie non-formală. A susţinut numeroase sesiuni de training pentru adulţi, tineri şi copii din diferite medii sociale, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Caravana Metropolis-cinema în aer liber a început marţi, 5 iulie, în centrul oraşului Tulcea, cu proiecţia dramei inspirate din fapte reale „Succes de public”, regizată de Emmanuel Courcol.

Filmul „Unde este Anne Frank?”, regizat de Ari Folman, nominalizat la European Film Awards în 2021, va fi prezentat vineri, 8 iulie, începând cu ora 21.30, în centrul oraşului, iar pelicula „Metronom”, de Alexandru Belc, distins cu premiul pentru regie Un Certain Regard la Festivalul de la Cannes, 2022, va fi adusă în faţa publicului sâmbătă, 9 iulie, proiecţia fiind considerată specială, în contextul în care este printre primele în afara festivalurilor de film.

Duminică, 10 iulie, Caravana Metropolis – cinema în aer liber se va încheia la Tulcea cu pelicula „Anii noştri de glorie”, regizată de Gabriele Muccino.

Evenimentul, iniţiat în anul 2012, îşi propune să ofere spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor şi urmăreşte să atragă publicul larg către filmele de autor şi este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, membru în reţeaua Europa Cinemas. Proiectul este cofinanţat de Primăria Municipiului Tulcea, de Consiliul Judeţean Tulcea şi de Centrul Naţional al Cinematografiei.