Casă țărănească din 1940, restaurată şi introdusă în circuitul turistic de Muzeul Satului din Baia Mare

Una dintre cele mai vechi case ţărăneşti, datând din anul 1940, achiziţionată de Muzeul Satului din municipiul Baia Mare a intrat în proces de reabilitare şi urmează a fi introdusă în circuitul turistic, informează Agerpres

„Casa provine din localitatea Cărbunari şi a fost construită în anul 1940, având o caracteristică specifică zonei etnografice a Chioarului (una dintre cele patru zone etnografice a judeţului n.red.), fiind compusă din două camere mari, despărţită de o tindă, iar stâlpii din lemn ai prispei, tot din lemn, încadrează casa în arhitectura specifică timpului dându-i un farmec aparte”, a spus Monica Mare pentru sursa citată.

Casa a fost achiziţionată în anul 2020 şi se află în proces de restaurare pentru ca la final să poată fi introdusă în circuitul turistic.

Directorul muzeului a mai precizat că pe toată durata sezonului estival, muzeul Satului este deschis turiştilor de marţi până duminică, între orele 10-18, iar în ziua de luni este închis.

Anual, mii de turişti români sau străini vizitează Muzeul Satului din Baia Mare care deţine în portofoliu case şi gospodării ţărăneşti din majoritatea zonelor etnografice a Maramureşului. Pe lângă primirea turiştilor, muzeografii organizează pe durata verii tabere tematice pentru copii, evenimente muzicale şi expoziţii în aer liber.

Citește și Ministrul Culturii: Avem banii pentru restaurarea Muzeului Naţional de Istorie a României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *