Cavalleria Rusticana, o poveste de Paşte – joi la Filarmonica Brașov

Filarmonica Brașov a pregătit pentru spectacolul de joi opera Cavalleria Rusticană, după o piesă de teatru a cărei acţiune se desfăşoară de Paşte, alături de orchestra simfonică urmând să evolueze pe scenă artişti ai Operelor Naționale din Bucureşti, Iaşi şi Constanța.

Conform unui comunicat, concertul va fi dirijat de maestrul Cristian Sandu, iar rolurile din operă vor fi interpretate de soliştii Bianca Mărgean, Maria Miron Sîrbu, Răzvan Săraru, Cătălin Şoropoc şi Mihaela Işpan.

Părţile corale vor fi cântate de Corul companiei Artistice All’s Choir.

Cavalleria Rusticana este o operă într-un act care a avut premiera la 17 mai 1890. Adaptată după o povestire şi o piesă de teatru scrisă de Giovanni Verga, acţiunea are loc într-o dimineaţă de Paşte în Sicilia secolului al XIX-lea, într-un mic sat din Sicilia. La răsărit, în duminica Paştelui, Turiddu cântă despre dragostea sa pentru Lola, nevasta lui Alfio, iubita sa de dinainte de a pleca în armată, a menţionat sursa citată.

În cadrul spectacolului, ce va avea loc joi, de la ora 19,00, Filarmonica Brașov a mai pregătit publicului meloman două piese de Johann Sebastian Bach, interpretate de violonistul Florin Ionescu-Galaţi – Concertul în la minor pentru vioară şi orchestră şi Concertul în Mi major pentru vioară şi orchestră. 

Citește și Orchestra „Otyrar Sazy” din Kazahstan va susține pe 3 mai, la Opera Națională Bucureşti, un concert