Cea de-a patra ediţie a The Jazz Cave Festival se va desfăşura între 16 şi 18 august, în judeţul Vâlcea, la Ocnele Mari, Drăgăşani şi municipiul Râmnic.
”Între 16 şi 18 august, The Jazz Cave Festival IV aduce o nouă experienţă culturală într-un decor impresionant. Evenimentul se mută din Peştera Ialomiţei în judeţul Vâlcea şi apare o nouă scenă în cadrul programului. Festivalul aduce peste 18 formaţii din Europa şi de peste ocean, care vor bucura publicul prin concerte de jazz în diferite stiluri ale genului, ce se vor desfăşura pe 3 scene”, anunţă luni Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), într-un comunicat.
Potrivit organizatorilor, scena subterană Innerland se mută din peşteră în salină, la Ocnele Mari, iar scena supraterană Dreamland se mută din campingul de la Zănoaga pe Domeniul Drăgaşi din localitatea Drăgăşani. În plus, pe harta festivalului apare Muzeul de Artă Casa Simian din Râmnicu Vâlcea, cu scena Arts District.
”The Jazz Cave Festival omagiază diversitatea artei sunetelor improvizatorice printr-un program complex de trei zile de recitaluri susţinute de formaţii apreciate din Italia, Germania, Norvegia, Olanda, România şi Statele Unite ale Americii. Festivalul aduce un line-up divers cu nume noi din ţară şi străinătate, precum Jim Rotondi Quartet (SUA) sau Oddgeir Berg Trio (Norvegia), dar şi artişti îndrăgiţi care au participat la ediţiile anterioare ale festivalului, precum Nightlosers, Luiza Zan sau Irina Sârbu”, precizează organizatorii.
Citește și Athenaeum Summer Festival, între 20 şi 29 iunie, la Ateneul Român
„The Jazz Cave Festival reuşeşte să fie mereu la înălţime, deşi coboară în subteran, punând România pe harta celor mai importante festivaluri internaţionale de jazz, valorificând patrimoniul cultural şi natural. Ne bucurăm să creştem an de an şi să ducem festivalul la următorul nivel, oferind participanţilor experienţe senzoriale felurile: acustice, gustative, olfactive şi chiar curative. Scena Innerland din Salina Ocnele Mari demonstrează că muzică poate să vindece nu doar sufletul, ci şi trupul. Anul acesta, aducem peste 18 band-uri cu 90 de artişti locali şi internaţionali cu nume mari, din peste 10 ţări, de pe 2 continente, într-un maraton jazzistic care ţine 3 zile, pe 3 scene din 3 localităţi din Subcarpaţi”, a declarat Sebastian Gheorghiu, manager cultural şi membru în Consiliul Director al UCIMR, citat în comunicat.
O noutate pentru acest an este participarea gratuită la concerte, doar în baza biletului de acces în salină, respectiv muzeu.
Proiectul este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, dar şi de Consiliul Judeţean Vâlcea.