Cel mai fidel cititor al Bibliotecii Județene Sălaj a împrumutat anul trecut 990 de volume

Cel mai fidel cititor din cei 4.500 de utilizatori activi ai Bibliotecii Judeţene „I. S. Bădescu” Sălaj a împrumutat anul trecut nu mai puţin de 990 de volume, informează Agerpres.

Pentru a promova lectura în rândul tinerilor, Biblioteca Judeţeană a marcat, marţi, Ziua Naţională a Lecturii, în prezenţa unor elevi de liceu şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

„Lectura înseamnă informare, dezvoltare, educaţie. Ea contribuie la îmbogăţirea cunoştinţelor, ajută la descoperirea tâlcurilor, stârneşte emoţii, te poartă spre o lume nouă şi este un izvor nesecat de învăţătură. A fost o bucurie pentru mine să discut cu elevii, să descopăr că într-o epocă a tehnologiei, tinerii se împrietenesc în continuare cu cărţile şi conştientizează importanţa pe care lectura o are în formarea şi educarea lor”, precizează Dinu Iancu-Sălăjanu într-o postare pe contul de Facebook al Consiliului Judeţean Sălaj.

Potrivit sursei citate, la finalul întâlnirii, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj a primit un permis de bibliotecă reactualizat, valabil pentru următorii cinci ani.

„Biblioteca Judeţeană Sălaj are, în prezent, aproape 4.500 de utilizatori activi, în 2021 înregistrând peste 1.000 de cititori nou înscrişi, un total de 64.367 de vizite şi 119.000 de documente difuzate. Cel mai fidel cititor a împrumutat, anul trecut, nu mai puţin de 990 de volume”, se mai arată în postarea menţionată. 

Citește și Uniunea Scriitorilor are noi membri. Rezultatele validării