„Cele mai mari jafuri din istorie”, din mai la History Channel

Serialul în opt episoade „Cele mai mari jafuri din istorie”, prezentat de celebrul actor Pierce Brosnan, va fi lansat de History Channel pe 14 mai. Tot în luna mai, History Channel prezintă seria documentară „Misterele Morţii”, care explorează noi detalii despre secretele civilizaţiilor antice şi modul în care acestea s-au raportat la moarte, precum şi un nou sezon al seriei „Extratereştri Antici”.

Fiecare episod de o oră prezintă planificarea meticuloasă, execuţia îndrăzneaţă şi urmările şocante din spatele unora dintre cele mai elaborate jafuri din istorie, incluzând faimosul jaf de la Lufthansa din New York, furtul de opere de artă în valoare de jumătate de miliard de dolari de la Muzeul Gardner, jaful de diamante din Anvers, Belgia, şi altele.

De la crearea lor, banii au făcut lumea să se învârtă, iar oamenii au făcut tot ceea ce le-a stat în putinţă pentru a pune mâna pe o mare parte din ei, inclusiv prin a pune la cale unele dintre cele mai viclene şi mai riscante tentative de jaf din toate timpurile.

Folosind reconstituiri dramatice, povestiri dinamice şi efecte vizuale de ultimă generaţie, alături de relatări ale martorilor, seria „Cele mai mari jafuri din istorie cu Pierce Brosnan” pătrunde în planurile complicate ale geniilor criminale care şi-au riscat libertatea pentru o şansă la o viaţă plină de bogăţie.

Prin tehnologia de ultimă oră, Pierce Brosnan este „integrat” în fiecare jaf, plasându-i pe telespectatori în centrul acţiunii şi desluşind fiecare aspect al planului, inclusiv cine au fost complicii, care a fost ţinta, planul de execuţie şi, nu în cele din urmă, urmările.

Citește și Filmul „Experimentul Pitești” va fi proiectat în mai multe cinematografe din țară

„Misterele morţii” începe marţi, 16 mai, de la ora 21.00

Moartea…Ce se întâmplă după? Această întrebare a frământat omenirea încă de la începuturi. De-a lungul secolelor, misterul morţii a dus la apariţia diverselor ceremonii ciudate, ritualuri bizare şi credinţe complexe. Ce putem învăţa de la strămoşii noştri folosind indiciile pe care aceştia ni le-au lăsat în ce priveşte relaţia lor cu moartea şi cu lumea de dincolo? Această emisiune prezintă noi detalii despre secretele civilizaţiilor antice.

„Extratereştri Antici”, sezonul 15, începe miercuri, 24 mai, de la ora 22:00

Oare fiinţe inteligente din spaţiu au vizitat Pământul cu mii de ani în urmă? Exploraţi posibile conexiuni între fenomene OZN şi informaţii decodate din texte antice şi artefacte cu Giorgio Tsoukalos şi experţi de renume, în noi episoade ale seriei cult „Extratereştri Antici”.

Din vremea dinozaurilor până în Egiptul antic, de la desenele rupestre din vechime la apariţiile de azi, fiecare episod din acest serial cult al HISTORY Channel conferă profunzime istorică întrebărilor, speculaţiilor, mărturiilor şi teoriilor care înconjoară această controversă perenă.