Centrul Cultural din Galați organizează ”Festivalul Iei la Dunărea de Jos”

Centrul Cultural ”Dunărea de Jos” din Galaţi organizează, în perioada pe 24-26 iunie, ”Festivalul Iei la Dunărea de Jos”, informează, miercuri, instituţia de cultură.

Potrivit sursei citate, evenimentul este desfăşurat în cadrul Programului Valori ale Culturii populare din judeţul Galaţi şi va avea loc, începând de vineri, de la ora 11.00, în zona pietonală centrală din municipiu Galaţi. Spicul – Fata pe valuri, unde timp de trei zile se vor organiza expoziţii de cămăşi tradiţionale, şezători şi ateliere de lucru, demonstraţii meşteşugăreşti, momente artistice, dar şi Târgul meşterilor populari, aflat la ediţia a XX-a.

Vineri, de la ora 19.00, va avea loc un spectacol susţinut de Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului” împreună cu invitatul special Adriana Ochişanu, iar în sâmbătă seara, pe scena amplasată în zona Fântânii Fata pe valuri, va urca cunoscuta interpretă de muzică populară Laura Lavric.

Citește și O fotografie din 1905, care imortalizează o logodnă, premiată de Muzeul Naţional al Banatului

Târgul Meşterilor Populari, un eveniment derulat în cadrul Programului „Pământ şi Suflet”, reuneşte şi în acest an, de Sânziene, când se sărbătoreşte Ziua Iei, meşteri populari şi artizani din cele mai importante zone etnofolclorice: Ilfov, Prahova, Vrancea, Suceava, Argeş, Neamţ, Brăila, Braşov şi Galaţi.

În cele trei zile de desfăşurare, vizitatorii vor putea participa la ateliere şi demonstraţii de lucru (olărit, cusut, ţesut) şi se vor bucura de expoziţii şi spectacole de muzică populară.