Centrul Cultural Dunărea de Jos va avea o sală nouă de spectacole din fonduri europene

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” va avea o sală nouă de spectacole, construită din fonduri europene, după ce Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi a lansat proiectul „Trecutul are un nou viitor – Cooperare transfrontalieră pentru valorificarea patrimoniului cultural în Galaţi, România şi Hînceşti, Republica Moldova”, informează, joi, Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, valoarea acestui proiect cu fonduri europene este de 1.499.869 de euro, finanţare prin Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.

În cadrul acestui proiect, CJ Galaţi va primi 1.009.438 de euro, la care se adaugă cheltuieli neeligibile de 182.752 de euro, pentru a construi o sală nouă de spectacole la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”.

Noua clădire va avea etaj şi mansardă, astfel că în noile spaţii create vor fi amenajate inclusiv săli de curs, cabine pentru artiştii centrului, un studio de înregistrări şi săli de expunere.

Citește și Centrul Cultural din Galați organizează ”Festivalul Iei la Dunărea de Jos”

„Este un nou proiect cu fonduri europene pe care îl implementăm alături de parteneri din Republica Moldova, după Parcul de Aventură şi secţia de Pediatrie de la Spitalul Târgu Bujor. În cadrul acestei noi colaborări România-Republica Moldova, noi vom construi o modernă şi mult aşteptată sală de spectacole la Centrul Cultural , iar autorităţile din raionul Hînceşti vor reabilita şi dota cu echipamente moderne Moara cu Aburi din comuna Mereşeni.

Noua sală de spectacole, pentru care avem deja şi constructorul desemnat, astfel încât să putem începe în cel mai scurt timp lucrările, va avea 154 de locuri. Aici vor putea fi organizate spectacolele celor peste 700 de copii ai Şcolii de Arte (actorie, artă foto, canto muzică populară, canto muzică uşoară, chitară/vioară, saxofon, pictură, grafică, dans clasic, pian, percuţie, acordeon/orgă), din cadrul centrului”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.