Chatbot-ul ChatGPT va dobândi capacitatea de a memora detaliile utilizatorului

Chatbot-ul ChatGPT va fi capabil în curând să memoreze informaţii şi date despre utilizatorii săi, transmite agenţia DPA.

Funcţia este testată iniţial în cadrul unui grup restrâns. Spre exemplu, software-ul ar putea reţine faptul că utilizatorul are o fiică iubitoare de meduze, sau formatul în care preferă să primească rezumatele şedinţelor de la muncă, a explicat marţi compania dezvoltatoare OpenAI.

În cazul în care utilizatorul îi solicită chatbot-ului Chat GPT să conceapă o felicitare pentru ziua de naştere a fetei sale, imaginea ar putea include o meduză cu un coif de petrecere.

Pentru ca ChatGPT să memoreze în viitor informaţii despre utilizatori, aceştia din urmă trebuie să-i solicite acest lucru chatbot-ului prima dată când execută această funcţie.

De asemenea, utilizatorul poate întreba software-ul ce informaţii cunoaşte despre el, putând să şteargă ulterior toate sau unele detalii.

Funcţia de memorare este menită să facă chatbot-ul mai util. Chat-uri temporare sunt disponibile pentru conversaţii nepersonalizate. Informaţiile din aceste chat-uri nu sunt utilizate pentru antrenarea ulterioară a software-ului.

ChatGPT este chatbot-ul bazat pe inteligenţă artificială care a atras multă atenţie faţă de aceasta în urmă cu un an.

Chatbot-urile bazate pe inteligenţa artificială, precum ChatGPT, sunt antrenate cu ajutorul unor cantităţi uriaşe de informaţii şi pot formula texte la nivelul lingvistic al unui om. Principiul din spatele acestei capacităţi este acela că ele estimează cuvânt cu cuvânt modul în care ar trebui să continue o propoziţie. Cu toate acestea, se poate întâmpla să dea răspunsuri complet greşite, chiar dacă le-au fost livrate doar informaţii corecte din punct de vedere faptic. 

Citește și În medicina de urgenţă ChatGPT pune diagnostice ”la fel de bine” ca un medic, arată un studiu