China: Cel puţin 3.200 de morminte cu o vechime de peste 3.000 de ani, descoperite în provincia Qinghai

Un număr 3.228 de morminte au fost descoperite în ruinele cu o vechime de peste 3.000 de ani din provincia Qinghai situată în nord-vestul Chinei, au anunţat luni arheologii, transmite agenţia Xinhua.

Ruinele, aflate în Balong, în comitatul Dulan, ar fi ale unor morminte şi locuinţe din perioada cuprinsă între anul 1.500 î.e.n. şi 1.000 î.e.n.

Lucrările de excavaţie comune, conduse de Academia provincială de arheologie şi cercetare a patrimoniului cultural şi Universitatea Northwest, au debutat în 2021.

Du Wei, conducătorul săpăturilor, a declarat că au fost descoperite trei cimitire răspândite pe o suprafaţă totală de 120.000 de metri pătraţi, iar până în prezent au fost excavate 52 de morminte.

Obiecte de ceramică, din bronz şi de jad, dar şi ţesături împletite, rămăşiţe umane, oase de animale şi resturi vegetale se numără printre obiectele descoperite, care oferă o abundenţă de materiale pentru studiul culturii Nuomuhong, a indicat Du Wei.

Nuomuhong este o cultură din epoca bronzului cu caracteristici din regiunea Qinghai, distribuită în principal în bazinul Qaidam şi zonele învecinate.

Vorbind săptămâna trecută în cadrul unei adunări a experţilor având ca temă aceste ruine, Huo Wei, profesor la Universitatea din Sichuan, declarat spus că săpăturile au dovedit istoria îndelungată din bazinul Qaidam şi sunt semnificative pentru cercetările asupra civilizaţiei antice din Podişul Qinghai-Tibet.

Citește și China: Cuplu condamnat pentru crearea unui software de ocolire a cenzurii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *