Christiane Amanpour critică apariția lui Trump la CNN, după ce a făcut-o „nesuferită” pe moderatoare

Jurnalista Christiane Amanpour s-a pronunţat împotriva recentei apariţii la CNN a lui Donald Trump, atunci când fostul preşedinte a numit-o pe moderatoarea Kaitlan Collins drept o „persoană nesuferită” pentru că i-a adresat o întrebare care nu i-a plăcut, scrie Variety.

„Îl cunoaştem pe Trump şi tendinţele lui, toată lumea le cunoaşte, el doar acaparează scena şi domină. Indiferent de cât de multă opoziţie încearcă moderatorul, nu funcţionează adesea. Aş fi aruncat  microfonul atunci când mi-ar fi spus „persoană nesuferită”, dar asta sunt eu”, a declarat Amanpour, miercuri, la Columbia University Graduate School of Journalism. Amanpour a accepta Columbia Jurnalism Award şi a susţinut un discurs. 

Amanpour, care este şefa departamentului internaţional al CNN, a declarat că s-a întâlnit cu preşedintele şi CEO-ul CNN, Chris Licht, la începutul acestei săptămâni şi că „au avut un schimb de opinii foarte puternice” despre prezenţa lui Trump. Licht „a salutat” schimbul, dar şi-a susţinut decizia de a organiza evenimentul, potrivit Amanpour.

Citește și Donald Trump dă CNN în judecată pentru defăimare 

„Cu respect, încă nu sunt de acord pentru a-i permite lui Donald Trump să apară în acest format special”, a spus Amanpour, adăugând: „Pentru mine, desigur, faptul că poporul american a votat de trei ori împotriva lui Trump şi a trumpism-ului – 2018, 2020, 2022 – spune multe”. 

Cu privire la modul în care editorii ar trebui să se ocupe de diferitele afirmaţii ale lui Trump, Amanpour a afirmat: „Poate că ar trebui să ne întoarcem la editorii de ziare şi la şefii de televiziune din anii 1950, care în cele din urmă au refuzat să permită atitudinea Mccarthy-istă în paginile lor. Cu excepţia cazului în care minciunile sale greşite, vânătoarea de vrăjitoare şi dezordinea lui au atins nivelul de bază al dovezilor cerut de o instanţă de judecată. Influenţa lui a scăzut treptat, exceptând colegii şi susţinătorii lui fideli”. 

„Deci poate că mai puţin înseamnă mai mult. Poate că live nu este întotdeauna corect”, a spus Amanpour.