Clădirea Filarmonicii ”Mihail Jora” din Bacău va fi modernizată

Clădirea Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău va fi modernizată cu aproape 14 milioane lei, finanţarea fiind asigurată în cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a anunţat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, Valentin Ivancea.

Proiectul a fost depus de CJ Bacău la Administraţia Fondului de Mediu în cadrul programului privind creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice.

„Această clădire emblematică pentru Bacău va beneficia, după o lungă perioadă de aşteptare, de ample lucrări de refacere şi modernizare care îi vor schimba aspectul estetic şi vor contribui la creşterea eficienţei energetice. Valoarea totală a proiectului este de 13,8 milioane lei, iar Comitetul de Avizare al A.F.M a aprobat ca valoare eligibilă 90% din această sumă”, a anunţat preşedintele CJ Bacău, Valentin Ivancea.

Clădirea Filarmonicii „Mihail Jora” este a treia a unei instituţii de cultură băcăuane care a obţinut finanţare din PNRR, după cea a Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” (care va fi transformată în bibliotecă judeţeană) şi cea a Muzeului de Artă.

Citește și Uniunea Scriitorilor are noi membri, validați în decembrie 2022