Oradea: Clubul Robotics Oradea a câştigat patru premii la competiţia Robochallenge

Clubul Robotics Oradea, prin 21 de tineri orădeni, a câştigat patru premii valoroase la competiţia Robochallenge, de la Bucureşti, anume locul I şi II la proba Humanoid Robot, locul II la proba Line follower-kids şi locul III la proba Humanoid Sumo, a informat miercuri fondatorul şi coordonatorul clubului, Flaviu Birouaş.

Potrivit comunicatului, la cea de-a 13-a ediţie a concursului de robotică Robochallenge, organizat de Universitatea Politehnică din Bucureşti, în perioada 4-6 noiembrie 2022, au concurat peste 600 de participanţi înscrişi din 15 ţări, de pe 5 continente.

„Robochallenge a urmărit ca participanţii să îşi construiască roboţi autonomi, capabili să-şi înfrunte adversarii în cele 15 probe. Din cadrul Robotics Club Oradea, club înfiinţat de Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, Departamentul de Mecatronică şi finanţat de Celestica, au participat la competiţia din Bucureşti 21 de elevi şi studenţi pasionaţi de domeniul roboticii,” a declarat Flavoiu Birouaş.

Citește și Universitatea din Oradea, membru deplin în Grupul Green European Network

Tinerii orădeni s-au întors cu 4 premii acasă: Locul 1 şi 2 la proba Humanoid Robot, o probă în care roboţii au avut sarcina să urce scări şi să traverseze o zonă cu obstacole în mod autonom; Locul 2 la proba Line follower-kids, unde roboţii trebuiau să urmărească autonom o linie folosind senzorii; Locul 3 la proba Humanoid Sumo, o probă în care roboţii s-au luptat autonom cu adversarul într-un ring.

„Aceste premii sporesc vizibilitatea clubului de robotică şi a departamentului de Mecatronică. Suntem foarte bucuroşi că studenţii şi elevii participanţi au avut ocazia să îşi demonstreze cunoştinţele. O parte din echipa participantă la Bucureşti lucrează deja la roboţii cu care vom merge la sfârşitul acestei luni, în Estonia, la cea mai mare competiţie internaţională de robotică – Robotex,” a afirmat fondatorul Robotics Club Oradea, şef lucrări dr.ing. Flaviu Birouaş.

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook