CNA organizează Gala pentru Excelenţă în Jurnalism – joi, la TNB

Consiliul Naţional al Audiovizualului organizează joi, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, Gala pentru Excelenţă în Jurnalism, un eveniment dedicat recunoaşterii publice a devotamentului şi profesionalismului jurnaliştilor români care au participat, în ultimii doi ani, la misiuni în zone de conflict.

Gala, la care vor fi premiaţi 51 de jurnalişti, este parte din campania Consiliului Europei destinată promovării protecţiei şi siguranţei profesioniştilor din mass-media.

„În ultimii doi ani, 140 de oameni de presă şi-au pierdut viaţa făcându-şi profesia în diferite zone de conflict de pe glob. Pentru că siguranţa jurnaliştilor depinde direct de respectul şi protecţia pe care societăţile le acordă uneia dintre profesiile cheie ale democraţiei, Consiliul Europei a lansat o campanie destinată promovării protecţiei şi siguranţei profesioniştilor din mass-media. În cadrul acestei campanii, Consiliul Naţional al Audiovizualului din România vă invită la Gala pentru Excelenţă în Jurnalism, un eveniment dedicat recunoaşterii publice a devotamentului şi profesionalismului jurnaliştilor români care au fost în misiuni în zone de conflict în ultimii doi ani”, precizează CNA.

La eveniment, jurnaliştii vor relata despre experienţele trăite în calitate de corespondenţi de război în Ucraina şi Israel. 

Citește și TVR Folclor şi TVR Sport au primit licenţe CNA