CNSAS se delimitează de punctele de vedere ale istoricilor Mădălin Hodor și Mihai Demetriade

O ediție a emisiunii “Adevăruri despre trecut”, difuzată de TVR, a stârnit o controversă în rândul jurnaliștilor și istoricilor. Emisiunea a ajuns subiect de discuție și la Consiliul Național al Audiovizualului, motivul fiind că emisiunea ar fi prezentat doar punctul de vedere al angajaților Securității. 

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a dat recent publicității un comunicat de presă în care se delimitează de punctele de vedere ale istoricilor Mădălin Hodor și Mihai Demetriade, angajați ai instituției.

Conținutul comunicatului CNSAS

În contextul recentelor dezbateri din mass-media şi mediul online pe tema emisiunii Adevăruri despre trecut: Femei în Securitate. Raport asupra banalităţii răului, difuzată de T.V.R. în data de 7 iunie 2022, conducerea C.N.S.A.S. se delimitează atât de mesajul emisiunii, cât şi de punctele de vedere emise de angajaţii instituţiei, Mădălin Hodor şi Mihai Demetriade. De asemenea, precizăm că C.N.A. nu a transmis, până în acest moment, nicio sesizare cu privire la producţia T.V.R.

Totodată, dorim să reamintim opiniei publice faptul că angajaţii C.N.S.A.S. sunt funcţionari publici şi alăturarea numelui instituţiei lângă calitatea atribuită acestora, de cercetător C.N.S.A.S., este incorectă. Punctele de vedere ale instituţiei sunt transmise doar în comunicate de presă emise de Colegiul C.N.S.A.S.

Conducerea C.N.S.A.S. dezaprobă implicarea numelui instituţiei în dezbaterea publică existentă şi subliniază că angajaţii Mădălin Hodor şi Mihai Demetriade răspund în nume propriu pentru afirmaţiile formulate pe tema invocată.

Citește și Istoricul Mădălin Hodor: Certificatele de revoluționar nu ar fi trebuit acordate de la bun început