Comisia Europeană acordă Marca patrimoniului european unui număr de 12 de situri istorice

Comisia Europeană a acordat, joi, Marca patrimoniului european unui număr de 12 situri care au jucat un rol important în istoria şi cultura Europei, printre care şi Palatul Comisiei Europene a Dunării la Galaţi.

„Patrimoniul cultural este sufletul Europei. Aceste situri minunate reflectă istoria noastră bogată, fiind manifestări geografice ale esenţei noastre. Siturile care poartă Marca patrimoniului european se numără printre cele mai mari cadouri pe care Europa le poate oferi şi este de datoria noastră să le păstrăm cu orice preţ”, a afirmat comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene.

Marca patrimoniului european se acordă clădirilor, documentelor, muzeelor, arhivelor, monumentelor sau evenimentelor care au jucat un rol important în crearea Europei de astăzi. Este menită să-i facă pe cetățeni, în special pe cei tineri, să înțeleagă şi să aprecieze mai bine patrimoniul comun şi diversificat al Uniunii Europene. Un grup de experți independenți din întreaga UE a desemnat siturile, dintre cei 21 de candidați preselectați de statele membre participante. Prin decizia de astăzi, numărul total de situri care dețin Marca patrimoniului european se ridică la 60.

Mai multe informații despre cele 12 noi situri sunt disponibile AICI.