Concert caritabil în Cluj, susţinut de muzicieni de renume, pentru reconstrucţia Filarmonicii din Chişinău

Un concert caritabil Mozart&Haydn, susţinut de muzicieni de renume mondial, inclusiv cu o vioară Stradivarius, va fi organizat în 24 martie, pentru a aduna fonduri în vederea reconstrucţiei Filarmonicii din Chişinău, Republica Moldova, distrusă într-un incendiu.

„Artişti de renume mondial în concert caritabil Mozart & Haydn la Cluj-Napoca, pe 24 martie în sala Auditorium Maximum UBB. După doi ani de restricţii şi evenimente culturale organizate limitat, clujenii vor avea parte de un eveniment caritabil de mare amploare în data de 24 martie, în sala Auditorium Maximum a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca. Muzicieni ai Operelor din Viena vor interpreta alături de orchestră un concert destinat Filarmonicii din Chişinău distrusă într-un incendiu acum doi ani”, se arată într-un comunicat de presă.

În cadrul evenimentului publicul va avea parte de o seară de neuitat în compania unor muzicieni de prestigiu. „Kirill Maximov, din Spania, va interpreta la vioara Stradivarius ‘ex-Baron-Oppenheim’ din 1716. Prim-violistul orchestrei Tonkünstler din Viena, Nikita Gerkusov, va interpreta la o violă din secolul al 17-lea, a lutierului italian Giovanni Paolo Maggini. Acestor virtuoşi interpreţi li s-a alăturat şi Ion Storojenco, colaborator al Filarmonicii din Viena, care a evoluat cu orchestre din România, Moldova, Austria, Germania şi Egipt”, menţionează organizatorii.

Citește și Teatrele şi alte instituții de cultură din Moldova se alătură campaniei Rugă pentru pace

Concertul caritabil va avea loc în data de 24 martie, la Auditorium Maximum, de la ora 19,00, iar biletele se pot cumpăra sub formă de donaţie de pe platforma www.tiroll.ro/uniti-prin-muzica-cluj-napoca

„Proiectul caritabil ‘Uniţi prin muzică’ al Clubului Rotary Hoia oferă comunităţii clujene oportunitatea de a contribui, prin strângerea fondurilor necesare, la reconstrucţia şi dotarea Filarmonicii din Chişinău, întrucât instituţia de cultură a fraţilor noştri de peste Prut a fost distrusă în urma incendiului din septembrie 2020. (…) Muzicienii vor interpreta arii muzicale de excepţie, din repertoriul lui Mozart şi Haydn, care, datorită susţinerii dumneavoastră, vor revitaliza viaţa culturală greu încercată de peste Prut”, se mai arată în comunicat.