Concert caritabil, organizat la Muzeul Științei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” – Iaşi, în sprijinul victimelor din Ucraina

Un concert caritabil va fi organizat la Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia „Crescendo Events”, pentru a veni în sprijinul victimelor din Ucraina, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă, concertul, susţinut de pianiştii Alina Andriuţî – Shemchuk şi Ivan Shemchuk, se va desfăşura luni, 4 aprilie, începând cu ora 18.00, în Sala „Henri Coandă” de la Palatul Culturii din Iaşi.

„Programul cuprinde lucrări din creaţiile compozitorilor: Franz Schubert, Antonín Dvorák, Frederic Chopin, Moritz Moszkowski, Viktor Kosenko, Mykola Leontovych, Vasyl Barvinsky. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, iar fondurile colectate din donaţii vor fi depuse în contul Asociaţiei Creştine „Tineri pentru Misiune” Iaşi”, precizează sursa citată.

Citește și ”Regina Maria: gânduri către țară în vremuri de război”, spectacol caritabil dedicat refugiaților din Ucraina

Conform comunicatului, Ivan Shemchuk, născut în 1994, în Cernăuţi (Ucraina), într-o familie de muzicieni, a studiat la Şcoala de Muzică din Cernăuţi, clasa prof. Elvira Ryzhonok, continuând la Liceul de Muzică „Solomiya Krushelnytska” din Lvov, sub îndrumarea prof. Ludmila Zakopets. În anul 2018, a absolvit cu diplomă de onoare studiile de master la Academia de Muzică „Feliks Nowowiejski” din Bydgoszcz (Polonia).

Alina Andriuţi – Shemchuk s-a născut în 1995, la Bălţi (Republica Moldova), într-o familie de muzicieni. A studiat pianul la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi, sub îndrumarea profesorilor Ionela Tudor şi Carmen Zaharia-Danicov, manifestând calităţi deosebite în interpretarea pianistică. A absolvit studiile de Master la Academia de Muzică „Feliks Nowowiejski” din Bydgoszcz (Polonia), în 2018.

Cei doi muzicieni, care au mai concertat în această formulă la Palatul Culturii, în septembrie 2019, au în palmares numeroase premii la concursuri internaţionale, printre care şi cele pentru „duo pianistic” şi au susţinut concerte – solistice, cu orchestră, camerale – în numeroase ţări din Europa.