Concursul ”Memoria Holocaustului”, destinat elevilor, şi-a desemnat vineri premianţii

Concursul ”Memoria Holocaustului” la care au participat elevi de gimnaziu şi de liceu şi care s-a desfăşurat în perioada 6 – 8 iulie la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti şi-a desemnat vineri premianţii.

Competiţia a reunit participanţi din 38 de judeţe ale ţării şi din Bucureşti.

La festivitatea de premiere a participat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, alături de dr. Alexandru Florian, director general al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel” şi reprezentanţi ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii şi ai altor ambasade.

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti a anunţat că va tripla valoarea tuturor premiilor în bani acordate elevilor, a scris Cîmpeanu, pe Facebook.

Potrivit acestuia, Ambasada SUA în România şi-a exprimat intenţia de a organiza o expoziţie temporară în sediul propriu cu lucrările artistice realizate de elevi în cadrul acestui concurs.

Citește și Întâlnire la Casa Muzeelor cu elevi ieșeni: „Holocaust – destine frânte”

„Ediţia 2022 are o semnificaţie aparte întrucât în acest an a fost aprobată introducerea cursului Istoria evreilor. Holocaustul în trunchiul comun/planurile-cadru de învăţământ”, a precizat ministrul.

Organizat de Ministerul Educaţiei, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, concursul, „unic” în Europa, urmăreşte să pună în valoare creativitatea elevilor, având printre obiective prezentarea şi înţelegerea problematicii Holocaustului, a consecinţelor şi a semnificaţiei acestuia; formarea şi dezvoltarea unui comportament tolerant, democratic, a spiritului civic, a acceptării diversităţii, a deprinderilor de participare la viaţa unei societăţi lipsită de orice fel de manifestări de rasism, violenţă, discriminare, intoleranţă şi antisemitism, precum şi cultivarea abilităţilor elevilor de înţelegere a complexităţii lumii contemporane, de acceptare necondiţionată a celuilalt, de comportament dezirabil într-o societate democratică.