Constanța: Începe Festivalul Statuilor Vivante la Malul Mării

Momente artistice deosebite sunt prezentate la „Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării”, eveniment care se desfăşoară în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, în zona centrală a municipiului Constanţa.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanţa, festivalul atrage priviri de fiecare dată datorită prezenţei statuilor vivante, a costumelor, machiajului şi, în mod special, a emoţiilor transmise prin simple mişcări. Statuia Vivantă este o formă super concentrată de teatru stradal. Teatrul stradal este parte componentă a fenomenului apărut relativ recent, „artele străzii”, iar în interiorul său, statuia vivantă este momentul de vârf, punctul culminant, apanajul marilor actori, un echivalent al one-man showului din teatrul aşa zis tradiţional.

Vineri, de la ora 17,15, studenţii Facultăţilor de Teatru din Timişoara, Iaşi, Craiova, Sibiu şi Constanţa, care au lucrat în proiectul „Moştenirea” realizat de Mihai Mălaimare, vor intra în spaţiul de joc făcând o paradă. Începând cu ora 18,00, studenţii au pregătit pentru public un moment artistic deosebit, cu statui vivante din lumea lui Shakespeare.

Între orele 16,00 – 18,00, va avea loc un Atelier de fotografie Statuie Vivantă. Acest atelier este realizat de către Şcoala de Machiaj „Mirela Vescan”, cu sprijinul Teatrului Masca din Bucureşti. Mirela Vescan va prezenta publicului cum se realizează un machiaj de statuie vivantă, iar Rolf Vescan va face fotografii, care vor fi ulterior trimise către adresele de e-mail ale celor care au participat.

Sâmbătă, de la ora 17,00, studenţii vor prezenta momentul artistic cu statui vivante shakespeariene. De la ora 20,00, Teatrul Masca din Bucureşti prezintă spectacolul „Exodul”.

Citește și Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu va fi prezent în Japonia, la Festivalul de la Tokyo

Între orele 15,00 – 16,00 şi 17,00 – 18,30, publicul este aşteptat la Atelierul de fotografie Statuie Vivantă.

Duminică, de la ora 16,00, va avea loc momentul statuilor vivante din lumea lui Shakespeare. Începând cu ora 19,00, Teatrul Masca din Bucureşti va prezenta publicului constănţean spectacolul „Îngerii de la Văcăreşti”.

„Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării’ este un proiect dedicat cetăţenilor, dar şi studenţilor, cu scopul de a pune în valoare pasiunea lor pentru arta spectacolului stradal, de a-şi dezvolta capacitatea şi adaptabilitatea la munca în echipă, dar şi de a creşte gradul de implicare a tinerilor în astfel de evenimente”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de Primăria Constanţa.

Clipul de prezentare poate fi descărcat accesând următorul link: sendgb.com/phFfKQickv0.

Evenimentul se desfăşoară pe bulevardul Tomis, respectiv Parcul Arheologic de lângă Primăria Municipiului Constanţa.

„Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării” este finanţat de Primăria Municipiului Constanţa şi organizat de Asociaţia Culturală pentru Tineret şi Copii Art Theatre, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” din Constanţa.