Control intern la TVR cu privire la achiziţiile de evenimente sportive

Managementul Televiziunii Române a dispus demararea unei proceduri de control intern prin care va fi verificat modul de achiziţie de către Societatea Română de Televiziune (SRTv) a tuturor evenimentelor sportive din ultimii 9 ani, se arată într-un comunicat transmis, joi, de TVR.

Demersul a fost iniţiat în urma semnalării mai multor situaţii în care reprezentanţii SRTv din cadrul Departamentului Sport, responsabili cu negocierea şi achiziţionarea drepturilor tv, ar fi refuzat contractarea unor competiţii sportive ofertate de European Broadcasting Union (EBU), pentru ca, ulterior, să le cumpere de la operatori privaţi din România cu sume mult mai mari decât cele iniţiale.

Concret, un raport de audit realizat de Compartimentul Audit Intern a relevat o serie de  probleme privind achiziţiile sportive realizate de vechile conduceri ale Departamentului Sport al SRTv. Astfel, managementul SRTv a aprobat demararea unui control legat de derularea tuturor proceselor, negocierilor şi încheierii/neîncheierii contractelor de achiziţii de drepturi sportive, interne şi externe, din perioada 2014 – 2023, se arată în comuncat.

Citește și TVR Folclor şi TVR Sport au primit licenţe CNA