Copiii şi adolescenții, invitați de 1 iunie la Muzeul Naţional Cotroceni

Copiii şi adolescenții sunt invitați de Ziua Internațională a Copilului, 1 iunie, la Muzeul Naţional Cotroceni, să participe la ateliere de arte decorative şi, în acelaşi timp, să descopere istoria palatului în cadrul unor tururi ghidate.

Atelierele de arte decorative sunt gratuite şi se adresează copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani, aceştia având avea ocazia să descopere informaţii captivante despre artele textile, ceramică, sticlă şi metal, într-un tur al Salonului Artelor Decorative, precizează instituţia muzeală, într-un comunicat.

Turul va fi urmat de un atelier în cadrul căruia, sub îndrumarea specialiştilor muzeului, participanţii vor realiza propriul obiect de artă decorativă pe care îl vor putea lua acasă.

Pe parcursul întregii zile se vor desfăşura patru ateliere, programate la orele 9,30, 11,30, 13,30 şi 15,30, fiecare cu o durată de 90 de minute.

Numărul de locuri este limitat la 20 de persoane, astfel încât atelierul să se poată derula în cele mai bune condiţii.

Citește și Liviu Mărghidan dorește să realizeze un nou film pentru copii din seria „Străjerii”

Totodată, de 1 iunie, toţi copiii şi adolescenţii care sunt curioşi să afle povestea unui loc istoric, având o existenţă de peste trei sute de ani, se vor putea bucura de intrare liberă pentru turul clasic oferit de Muzeul Naţional Cotroceni.

Atelierele de arte decorative şi turul clasic ghidat al Muzeului Naţional Cotroceni sunt două evenimente distincte, fiecare dintre ele necesitând programare prealabilă separată, care poate fi făcută, cu minimum 48 de ore înainte, la numerele de telefon 021317.31.07 şi 0725.518.381 sau la adresa de email vizitare@muzeulcotroceni.ro.

Programarea va fi confirmată de un reprezentant a muzeului. Accesul la ateliere şi tururile clasice se face în limita locurilor disponibile.

La intrarea în Muzeul Naţional Cotroceni este necesară prezentarea de către adulţi şi tinerii peste 14 ani a unui act de identitate în original.