Corul de Copii și Tineret Symbol-Jean Lupu va susține un concert vocal-simfonic la Opera Națională Română din Cluj-Napoca

În dată de 31 mai, ora 18.30, Opera Națională Română din Cluj-Napoca vă prezintă( va invită la) un spectacol inedit cu muzică din îndrăgitele filme „Veronica” şi „Mama”, care au încântat de-a lungul timpului generațîi de copii și părinți.

Spectacolul este organizat în cadrul turneului naţional pe care Corul ”Symbol-Jean Lupu” al Patriarhiei Române, condus de conf. dr. Luminiţa Guţanu Stoian, îl desfăşoară pe parcursul stagiunii muzicale 2022-2023.

Concertul vocal-simfonic „Muzică pentru copii în filmul românesc” susținut de Corul de Copii și Tineret „Symbol – Jean Lupu” și Orchestra Simfonică a Operei Naționale Române din Cluj Napoca  reprezintă un act de promovare a artei muzicale cinematografice de factură românească.

Cei prezenţi în sală vor avea ocazia să audieze un program unic prin concept şi extrem de atractiv prin orchestraţiile realizate special de maestrul Eugen Dan Drăgoi la partitura “Mama“ şi maestrul Ioan Dobrinescu la partitura “Veronica“.

Proiectul este unic pe plan național și internațional,  al cărui idee și concept îi aparține dirijoarei Luminița Gutanu Stoian. Spectacolul va avea parte de proiecții realizate de Media Team, coordonator Alexandra Moza.

Citește și Muzeul de Artă Cluj-Napoca – Patrimoniu valoros și cultură impresionantă

Prin acest concert se dorește a readuce în faţa spectatorului muzică românească de film dedicată copiilor şi a deschide apetitul tinerelor generaţîi pentru muzică românească, iar pentru celelalte categorii de vârstă evadarea în copilărie şi savurarea muzicii de calitate.

Spectacolul va aduce bucuria reconectării la emoția filmului românesc, prin intermediul artei unor virtuozi ai genului, fiind adresate publicului de toate vârstele.

Distribuția spectacolului:

Invitat special – Corul de Copii și Tineret „Symbol – Jean Lupu” al Patriarhiei Române, București, condus de Luminiţa Guţanu Stoian

Orchestra Simfonică a Operei Naționale Române din Cluj Napoca

La pupitrul dirijoral va evolua ADRIAN MORAR, corul fiind pregătit de LUMINIȚA GUȚANU STOIAN.

Solistele serii vor fi:  Cristina Ştefan, Maria Cazacu, Ana-Maria Serghie şi Filoteea Chiriac.Bilete sunt disponibile la casieria Operei Naționale Române Cluj Napoca sau online.