Corul Filarmonicii „George Enescu” va concerta pe scena Philharmonie Berlin

Corul Filarmonicii „George Enescu” va concerta, în Ajun de Crăciun, pe scena prestigioasei Philharmonie Berlin, sub bagheta dirijorului Vladimir Jurowski, într-un eveniment muzical strategic, sprijinit de Artexim.

Corul Filarmonicii „George Enescu”, pregătit de maestrul Ion Iosif Prunner, susţine la Berlin un concert extraordinar pe 23 decembrie, de la ora 20.00 (ora României), transmis live de Radio România Muzical. Deplasarea în Germania şi partea de tour management pentru acest eveniment sunt asigurate de Artexim, organizatorul Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Corul Filarmonicii „George Enescu”, alături de Orchestra Simfonică Radio Berlin va interpreta pe 23 decembrie una dintre cele mai frumoase partituri din istoria muzicii clasice: opera în concert Ajunul Crăciunului, de Nikolai Rimski-Korsakov . Printre solişti, se numără cântăreţi experimentaţi, cu tradiţie muzicală rusă, precum soprana Sofia Fomina , care a făcut parte din distribuţii la celebrele Opera din Frankfurt, Paris, Viena şi Londra, sau tenorul Mikhail Vekua, celebru pentru interpretările sale a numeroase partituri wagneriene, unele dintre acestea chiar pe scena legendarului Teatru Mariinski.

Prezenţa ansamblului vocal românesc la Philharmonie Berlin vine în urma invitaţiei primite din partea dirijorului Vladimir Jurowski, director artistic al Festivalului Internaţional George Enescu între anii 2017-2021 şi actual dirijor principal al Orchestrei Simfonice Radio Berlin. În preambul, Corul Filarmonicii „ George Enescu” va interpreta în foaierul sălii de concert berlineze colinde româneşti şi ucrainene de Crăciun. Concertul va putea fi ascultat şi de publicul din România, într-o transmisiune live a Radio România Muzical.

Citește și Postul de radio Ecoul Moscovei, blocat în Rusia, şi-a reluat activitatea în Berlin

„Este un eveniment care vorbeşte despre puterea muzicii de a genera impact şi despre nevoia esenţială de colaborare, de deschidere, de strategie prin care ansamblurile şi talentele româneşti să fie incluse din ce în ce mai des într-un circuit de colaborări internaţionale. O direcţie strategică iniţiată de Festivalul Enescu, prin numeroasele colaborări dintre orchestre reputate internaţional şi orchestre româneşti sau artişti români, şi dusă mai departe de directorii artistici ai festivalului, pe care Artexim o susţine la nivel de organizare şi tour management.

Atât publicul internaţional, cât şi cel din România se vor putea bucura de un concert unic, într-o interpretare de prestigiu care pune în valoare Corul Filarmonicii George Enescu. Mandatul de reprezentare artistică pe care maestrul Marin Cazacu, managerul Filarmonicii bucureştene, ni l-a încredinţat, ne onorează şi ne reponsabilizează”, a declarat pentru presă Cristina Uruc, manager interimar Artexim.