Corul Madrigal participă în stagiunea celebrei Pierre Boulez Saal din Berlin

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va fi prezent, vineri, în stagiunea de concerte a celebrei Pierre Boulez Saal din Berlin, în cadrul programului „Boulez Ensamble XLII – Stravinsky”, informează un comunicat de presă.

Corul va participa în concertul cameral dirijat de Matthias Pintscher şi dedicat muzicii şi personalităţii compozitorului Igor Stravinsky.

Ansamblul coral român se va alătura „Boulez Ensamble XLII” pentru lucrarea „Les Noces”, compusă de Igor Stravinsky pentru solişti, cor, patru piane şi percuţie.

„Este o bucurie pentru noi să putem onora invitaţia de la Pierre Boulez Saal şi Barenboim-Said Akademie, programată iniţial pentru anul 2019 şi amânată din pricina pandemiei. Ne aflăm într-o distribuţie internaţională remarcabilă şi repetăm deja de câteva zile alături de instrumentişti şi solişti sosiţi din întreaga lume pentru mult aşteptata întâlnire de vineri cu publicul german”, afirmă Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, citat în comunicat.

Citește și Festivalul „Cluj Never Sleeps”, programat în perioada 3-5 iunie

Concertul omagial Stravinsky reprezintă o incursiune în diferite etape creative ale compozitorului, cu lucrările „Octet for Winds” şi „Symphonies of Wind Instruments”, precum şi complexa creaţie „Les Noces” – „Nunta”/”Scene coregrafice cu muzică şi solişti”, care are la bază un libret adaptat de compozitor după un ritual popular de nuntă din zona Kiev-ului, precizează sursa citată.

„Les Noces” a fost compusă de Igor Stravinsky în perioada 1914 – 1923, când a şi fost prezentată la Paris, iniţial ca muzică de balet, fiind chiar dedicată celebrului Serge Diaghilev. 

Distribuie mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.