Corul „Madrigal” va susţine turneul naţional de Paşte în opt orașe din țară

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va susţine turneul naţional de Paşte „Săptămâna Patimilor” în perioada 29 martie – 13 aprilie, în opt oraşe din România.

Cele nouă spectacole extraordinare „Săptămâna Patimilor”, dirijate de Anna Ungureanu, dirijor principal şi Cezar Verlan, dirijor secund, vor avea loc la Bacău, Iaşi, Târgu Mureş, Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea şi Bucureşti şi îi vor avea ca invitaţi pe tinerii actori Corneliu şi Pavel Ulici. Cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii va fi marcată şi de corurile de copii ale Programului Naţional Cantus Mundi din fiecare oraş, care vor cânta alături de Corul Madrigal, în cadrul unor momente extrem de emoţionante.

Bilete şi detalii sunt disponibile pe platforma Bilete.ro. 

„Spectacolul Extraordinar «Săptămâna Patimilor» prezintă spectatorilor o retrospectivă a ultimei săptămâni din viaţa lui Isus. De la bucurie şi viaţă, la agonie şi apoi la extaz, de la lumină, la întuneric şi iar la lumină, spectacolul introduce publicul într-o avalanşă de emoţii. Aşteptăm la eveniment 8.000 de persoane din toată ţara şi ne bucurăm, din nou, că putem fi prezenţi cu Madrigalul în locuri în care nu am mai ajuns de mult timp”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” şi regizorul spectacolului.

Programul Turneului naţional „Săptămâna Patimilor”:
  • 29 martie, ora 19:00 – BACĂU, Sala „Radu Beligan”
  • 1 aprilie, ora 19:00 – IAŞI, Opera Naţională Română
  • 3 aprilie, ora 19:00 – TÂRGU MUREŞ, Palatul Culturii
  • 4 aprilie, ora 19:00 – BRAŞOV, Teatrul „Sică Alexandrescu”
  • 6 aprilie, ora 19:00 – SIBIU, Centrul Cultural „Ion Besoiu”
  • 8 aprilie, ora 19:00 – CLUJ-NAPOCA, Teatrul Maghiar de Stat
  • 9 aprilie, ora 19:00 – CLUJ-NAPOCA, Teatrul Maghiar de Stat
  • 11 aprilie, ora 19:00 – ORADEA, Teatrul „Regina Maria”
  • 13 aprilie, ora 19:00 – BUCUREŞTI, Sala Palatului

Citește și Corul Madrigal a lansat programul prin care marchează anul acesta 60 de ani de activitate

Structurat ca o propunere de introspecţie şi de redescoperire prin sunet a înţelesurilor universale ale Săptămânii Mari, repertoriul Corului Madrigal invită publicul să întâmpine Paştele cu o serie de 13 compoziţii de factură spirituală, româneşti şi universale. În program se regăsesc lucrări semnate de Anton Pann, Gheorghe Cucu, Gheorghe Danga, precum şi de Wolfgang Amadeus Mozart, Krzystof Penderecki sau Christopher Tin. Spectacolul este completat prin scenografie şi imagine, dar şi prin texte sacre din Evangheliile Noului Testament, aduse pe scenă de Corneliu şi Pavel Ulici.

Regia şi scenariul spectacolului extraordinar de Paşte „Săptămâna Patimilor” sunt semnate de Emil Pantelimon, scenografia aparţine lui Vladimir Turturica, designul de lumini este creat de Alin Popa, iar regia de sunet este coordonată de Gabriel Scîrlet.

Turneul de Paşte se înscrie în programul aniversar „MADRIGAL 60”, care include o serie amplă de peste 30 de evenimente speciale, ce se vor desfăşura pe tot parcursul anului 2023. Programul marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelenţă în muzică şi diplomaţie prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanţei artistice naţionale, dar şi al relevanţei culturale şi de imagine a României în lume.

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook