Costel Avram: Festivalul Taragotului „a fost organizat și finanțat exclusiv de CJ Hunedoara”. Primarul comunei Vața de Jos îl contrazice

În comuna Vața de Jos a avut loc cea de a X-a ediție a manifestării denumită generic ”Festivalul Taragotului”. Manifestările au fost organizate, așa cum scrie și pe afișul de promovare, de Primăria Comunei Vața de Jos, Consiliul Județean Hunedoara și Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, însă administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, scrie că Festivalul a fost „organizat și finanțat exclusiv de Consiliul Județean Hunedoara.”

”Ajuns la a 10-a ediție, festivalul organizat și finanțat exclusiv de Consiliul Județean Hunedoara, a reunit la Vața de Jos taragotiști ș interpreți care au readus în inimile noastre ritmuri și cântece românești de suflet cu care ne mândrim (…) Mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea acestui festival pentru dăruire, promovarea tradițiilor locale fiind un angajament asumat al conducerii PSD a Consiliului Județean Hunedoara!”, scrie pe pagina sa de Facebook Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Replica primarului comunei Vața de Jos

”În comuna noastră s-a desfășurat unul dintre cele mai importante, dar și unice festivaluri din Țara Zarandului, ”Festivalul Taragotului”, ediția a X-a. Le mulțumesc tuturor cetățenilor comunei Vața de Jos care au fost prezenți, pentru ei a fost organizat acest eveniment la care am pus multă trudă și ne-am implicat cu toate forțele pentru ca acest eveniment să fie organizat la un standard ridicat.

Citește și Ana Blandiana: „Coaliția PNL-PSD că este o sfidare a bunului simț ”

Festivalul Taragotului a fost organizat de către Primăria Vața de Jos în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara. Astfel, Consiliul Local al comunei Vața de Jos a votat în ședință organizarea acestui festival și alocarea unui buget de 35.000 de lei, iar prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara a fost alocată o sumă de bani din partea Consiliului Județean. Astfel, pentru a fi înțeles cu exactitate, atât Primăria cât și Centrul de Cultură au fost parteneri în organizare, evenimentul nu a fost organizat în exclusivitate de către Consiliul Județean Hunedoara.

Din bugetul comunei Vața de Jos au fost achitate sumele necesare pentru artiști, dar și cheltuielile pentru protocolul artiștilor. La festival au fost prezenți artiști de bază ai muzicii populare, capul de afiș fiind renumitul interpret Nicolae Furdui Iancu și Grupul Instrumental Crai Nou. Îi mulțumesc domnului Ciprian Roman care s-a implicat în pregătirea acestui eveniment, atât în organizare cât și ca artist.

(…) Festivalul a fost realizat cu succes, le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și celor prezenți. Anul viitor festivalul va avea o rezonanță și mai mare în lumea folclorică, iar Primăria Vața de Jos, împreună cu Consiliul Local al comunei vor avea grijă ca evenimentul să fie organizat în așa fel încât anumite persoane să nu mai își aloce întregul merit pentru organizare.  

Acest festival este pentru cetățenii comunei, din bugetul comunei și nu va deveni niciodată un subiect al unor persoane care încearcă prin orice metode să politizeze acest tip de evenimente”, se arată într-un comunicat semnat de primarul comunei Vața de Jos, Liviu Ioan Lință.