Cotroceni IStory, atelier de film documentar pentru liceeni

Muzeul Naţional Cotroceni invită liceenii să se înscrie la atelierul de film documentar Cotroceni IStory, o introducere în arta documentară ca modalitate de înţelegere şi prezentare a contextului, istoriei şi poveştilor cartierului Cotroceni, din perspectiva personală a participanţilor.

Pe parcursul a două săptămâni, tinerii cursanţi vor avea ocazia, alături de noţiunile teoretice, să-şi însuşească tehnicile necesare pentru realizarea unor scurte materiale video care să vizeze comunitatea din jurul cartierului Cotroceni şi a Muzeului Naţional Cotroceni.

Sesiunile introductive în filmul documentar vor fi completate de „munca de teren”, de explorarea şi identificare a temelor, fie din interiorul muzeului, fie din cartierul Cotroceni, care vor deveni subiectele viitoarelor filme documentare.

Următoarele întâlniri ale atelierului vor fi dedicate activităţilor de producţie şi post-producţie a scurtmetrajelor realizate de participanţi.

Citește și Acad. Georgeta Filitti: Regina Maria trebuie să-şi găsească un loc în Dicționarul Scriitorilor Români

Prin intermediul artei documentare, tinerii vor avea ocazia să descopere cartierul Cotroceni, să afle istoria sa şi a muzeului şi să înţeleagă relaţia pe care locuitorii o au cu spaţiul din jurul lor.

Atelierul Cotroceni IStory este susţinut de Elena Borcea, regizor şi antropolog, şi se va desfăşura în perioada 4 – 17 iulie, la Muzeul Naţional Cotroceni.

Înscrierile se realizează până pe 28 iunie, prin completarea formularului disponsibil pe site-ul www.muzeulcotroceni.ro, la secţiunea Proiecte/Cotroceni IStory.

Atelierul de film documentar Cotroceni IStory este realizat în cadrul proiectului cu acelaşi nume realizat de Muzeul Naţional Cotroceni şi co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.