Cristian Şofron este noul director al Teatrului ”Stela Popescu”

Actorul Cristian Şofron este noul director al Teatrului „Stela Popescu”, informează un comunicat al instituției.

„Sper să contribui prin experienţa pe care o am la dezvoltarea Teatrului ‘Stela Popescu’ din punct de vedere repertorial, la evoluţia personalităţii pe care ar putea să o capete în peisajul teatral bucureştean. A găsi cheia în care trebuie dusă mai departe activitatea acestui teatru, unul dintre cele mai tinere din galeria scenelor bucureştene, a ghida stilul, orientarea, specificul acestuia reprezintă o nouă provocare pentru mine”, a declarat Cristian Şofron la preluarea noului mandat.

În ultimele două decenii, Cristian Şofron a fost manager al Teatrului Odeon (2017-2021), director la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” (2009-2017), consultant artistic al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale, Bucureşti (2009-2011) şi director general artistic al Teatrului de Stat din Constanţa (2005-2007).

Citește și Hunedoara: Încă un pas pentru restaurarea Amfiteatrului de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa

În 2012, Cristian Şofron a fost distins cu Premiul de Excelenţă pentru Întreaga Activitate a Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, iar în 2013 cu Premiul pentru Întreaga Activitate al Uniunii Cineaştilor din România.

A debutat în film la vârsta de 10 ani, iar în teatru la 9 ani. De peste trei decenii joacă în spectacole ale Teatrului Nottara, scena de care şi-a legat numele ca actor prin zeci de roluri dintre cele mai diverse pentru care a colaborat cu regizori precum Dinu Cernescu, Alexandru Darie, Mircea Cornişteanu, Dominic Dembinski, Alexandru Dabija etc. De asemenea, are o bogată carieră cinematografică şi de televiziune. 

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe rețelele sociale. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!