Criticul de teatru Florica Ichim a murit la vârsta de 83 de ani

Criticul de teatru Florica Ichim a murit la vârsta de 83 de ani, a anunţat, duminică, Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti.

„Teatrul azi este în doliu: ne-a părăsit doamna Florica Ichim, una dintre cele mai importante voci ale criticii de teatru, redactor-şef al revistei ‘Teatrul azi’ şi preşedintele Fundaţiei Culturale ‘Camil Petrescu’. A fost şi va rămâne un reper pentru multe generaţii de oameni de teatru. A fost şi va rămâne un reper important în cultura românească, pe care a slujit-o cu o forţă incredibilă. Iubea lumina din ochii actorilor când îşi primesc aplauzele, iubea teatrul românesc. A fost un model de atitudine morală pentru noi toţi. Îi vom păstra o veşnică amintire. Condoleanţe familiei!”, a transmis TNB, pe pagina sa de Facebook.

Critic de film

Florica Ichim s-a născut pe 27 noiembrie 1938, în Bucureşti. Absolventă a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” – Teatrologie-Filmologie (promoția 1968). Publicistică pe teme cinematografice în „Contemporanul”, „România literară”, „Munca” (1970-1980), titular al cronicii de film în „România Liberă” (1970-1975, 1980-1983, 1990) şi tot aici este cronicar de teatru până în 1996. După 1997 redactor-şef al revistei „Teatrul azi”.

Citește și Premiera „…în tara minunilor” şi lansarea Proiect 9. Teatru Românesc Contemporan, la Teatrul „Fani Tardini”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *