Criticul de teatru Florica Ichim a murit la vârsta de 83 de ani

Criticul de teatru Florica Ichim a murit la vârsta de 83 de ani, a anunţat, duminică, Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti.

„Teatrul azi este în doliu: ne-a părăsit doamna Florica Ichim, una dintre cele mai importante voci ale criticii de teatru, redactor-şef al revistei ‘Teatrul azi’ şi preşedintele Fundaţiei Culturale ‘Camil Petrescu’. A fost şi va rămâne un reper pentru multe generaţii de oameni de teatru. A fost şi va rămâne un reper important în cultura românească, pe care a slujit-o cu o forţă incredibilă. Iubea lumina din ochii actorilor când îşi primesc aplauzele, iubea teatrul românesc. A fost un model de atitudine morală pentru noi toţi. Îi vom păstra o veşnică amintire. Condoleanţe familiei!”, a transmis TNB, pe pagina sa de Facebook.

Critic de film

Florica Ichim s-a născut pe 27 noiembrie 1938, în Bucureşti. Absolventă a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” – Teatrologie-Filmologie (promoția 1968). Publicistică pe teme cinematografice în „Contemporanul”, „România literară”, „Munca” (1970-1980), titular al cronicii de film în „România Liberă” (1970-1975, 1980-1983, 1990) şi tot aici este cronicar de teatru până în 1996. După 1997 redactor-şef al revistei „Teatrul azi”.

Citește și Premiera „…în tara minunilor” şi lansarea Proiect 9. Teatru Românesc Contemporan, la Teatrul „Fani Tardini”