Cultura şi tradițiile coreene, aduse în fața publicului de Festivalul K-Lovers

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului K-Lovers, care se va desfăşura în perioada 12-14 mai, îşi propune să aducă mai aproape publicului român cultura şi tradiţiile coreene.

„Ambasada Republicii Coreea în România anunţă a 7-a ediţie a Festivalului K-Lovers, organizat de această dată cu participarea publicului, ce îşi propune să aducă mai aproape publicului român cultura şi tradiţiile coreene. Alături de Centrul de Studii Româno-Coreene (CSRK) al Universităţii Româno-Americane, vă invităm să ne bucurăm împreună de o serie de evenimente menite să ne arate o mică parte a diversităţii culturale bogate a Republicii Coreea”, informează pagina de Facebook a instituției.

În deschiderea festivalului, Ambasadorul Republicii Coreea în România, Rim Kap-Soo, va susţine, pe 12 mai, o prelegere în limba engleză despre situaţia regională actuală şi implicaţiile pentru Asia de Nord-Est.

Seria de evenimente va continua cu o diversitate de cursuri şi ateliere ce se remarcă prin diversitatea temelor, variind de la muzică, gastronomie coreeană, pictură, jocuri şi artă.

Citește și Festivalul Muzicii Maghiare începe de duminică, la Institutul Liszt

„Festivalul se va încheia cu Gala aniversară Korea Corner sâmbătă, 14 mai, începând cu ora 18,00, în Aula Magna a Universităţii Româno-Americane, Gala care celebrează şi aniversarea proiectului Korea Corner. Evenimentul include mai multe ceremonii de premiere pentru cei mai buni studenţi ai Centrului de Studii Studii Româno-Coreene şi promite un spectacol de neuitat cu muzică tradiţională coreeană şi modernă, alături de toţi K-lovers din România”, arată sursa citată.

Accesul este gratuit.