Cuvântul „pelé”, introdus în dicționarul Michaelis pentru a onora legenda fotbalistică braziliană

În ediția portugheză a dicționarului Michaelis, cuvântul „pelé” a fost recent inclus pentru a defini ceva sau pe cineva ieșit din comun, asemenea celebrului fotbalist brazilian Pele. Noua definiție este un omagiu adus lui Edson Arantes do Nascimento (1940-2022), cunoscut sub numele de Pele, considerat cel mai bun sportiv al tuturor timpurilor.

Definiția din dicționar descrie „pelé” ca pe acel sau acea care este excepțional, incomparabil, unic și nu poate fi egalat de nimic sau nimeni. Termenul poate fi folosit într-o varietate de contexte, cum ar fi „El este ‘pele’ în baschet” sau „Ea este ‘pele’ în tenis.”

Ideea de a include „pelé” în dicționar a apărut odată cu lansarea unei campanii de către Fundația Pele, care a solicitat introducerea cuvântului ca adjectiv care semnifică „grandoare”, „inegalabil” și „unic”. În urma unei petiții online, care a strâns peste 100.000 de semnături, cuvântul a fost introdus în dicționar.

Pele, fotbalistul legendar care a inspirat atâtea generații de sportivi, a încetat din viață la 29 decembrie, la Sao Paulo, la vârsta de 82 de ani. Introducerea termenului „pelé” în dicționar reprezintă o recunoaștere a impactului său asupra sportului și a lumii în general, eternizându-i moștenirea și reamintindu-ne de măreția sa.

Citește și A murit Pele, fotbalistul de legendă al Braziliei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *