Dan Michael Schlanger, preşedinte al Bucharest Jewish Film Festival, a murit

Dan Michael Schlanger, actor, producător de film şi televiziune şi preşedinte al Bucharest Jewish Film Festival, a încetat din viaţă, a anunţat soţia artistului, Dana Schlanger.

„Dragi prieteni, vă anunţ cu imensă durere decesul soţului meu, Dan Michael Schlanger. Îl ştiţi ca actor, producător de film & televiziune şi preşedinte al Bucharest Jewish Film Festival. Pe lângă faptul că a fost un minunat soţ şi tată a patru copii, Dan a fost totodată un bun prieten multora dintre voi. Ultima lui invitaţie lansată tuturor a fost de a viziona filmul „Rugăciune pentru un prieten”. Acesta este şi mesajul meu pentru voi – de a-i transmite un gând bun lui Dan”, este mesajul Danei Schlanger. 

Ministerul Culturii a transmis un omagiu: „Producătorul de film şi televiziune Dan Michael Schlanger, un reprezentant activ al culturii evreieşti, un om aflat permanent în căutare de subiecte, de scenarii şi de idei, a plecat dintre noi. Născut în România, a fost actor actor la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti, până în 1985, când a plecat în Israel, unde şi-a început cariera în producţia de film, continuând-o, din 1999, în Canada.

A pus bazele companiei de producţie, Dilemma Productions, filmele realizate de el fiind premiate la numeroase festivaluri internaţionale. În ultimii ani, activitatea sa s-a concentrat în jurul proiectului Bucharest Jewish Film Festival, ajuns anul trecut la cea de-a douăsprezecea ediţie şi care punea în lumină frumuseţea culturii evreieşti.

Citește și A murit Tina Turner. Legendara cântăreață avea 83 ani