Dansatorii şi soliştii de balet beneficiază de reducerea vârstei de pensionare

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263 din 16 decembrie 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, informează Administraţia Prezidenţială. Actul normativ prevede posibilitatea pentru dansatori, soliştii de balet, balerini şi acrobaţi a reducerii vârstei de pensionare până la 40 de ani pentru femei şi 45 de ani pentru bărbaţi.

Actul normativ promulgat de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010, urmărindu-se includerea dansatorilor şi a soliştilor de balet în categoria persoanelor a căror vârstă standard de pensionare poate fi redusă până la 40 de ani pentru femei şi 45 de ani pentru bărbaţi, alături de balerini şi acrobaţi, respectiv includerea soliştilor de balet în enumerarea profesiilor din activitatea artistică ale căror locuri de muncă se încadrează în condiţii speciale, prevăzute în anexa nr. 4 la Legea nr. 263/2022.

Preşedintele Iohannis a semnat şi decretul pentru promulgarea Legii privind schimbarea denumirii şi a satului de reşedinţă ale comunei Abrămuţ, judeţul Bihor, precum şi pentru modificarea şi completarea anexei la Legea nr. 2/1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României.

Citește și Dansatorii Teatrului de Balet Sibiu participă la „Săptămâna Europeană a Mobilității”